Βολές Ντόρας στη «λαϊκιστική συμμαχία της δραχμής»

Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Περιστέρι.

Η κ. Μπακογιάννη επανέλαβε ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι πολύ κρίσιμες, μην παραλείποντας να στρέψει τα βέλη της στους «αδιόρθωτους των τέως μεγάλων κομμάτων» αλλά και στη «λαϊκίστικη συμμαχία της δραχμής», δηλαδή το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Χρυσή Αυγή.

«Έχετε κολοσσιαίες ευθύνες κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που φέρατε-με την δειλία και την ατολμία σας να κάνετε ριζικές αλλαγές- το λαό στην κατάσταση αυτή. Είσαστε αδιόρθωτοι εγκληματικά, γιατί δεν διδαχθήκατε τίποτα από την κρίση» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Κάνοντας λόγο για «φαιοκόκκινη συμμαχία» που αποτελείται από την κ. Παπαρήγα και τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας υποστήριξε ότι οι δυνάμεις αυτές καλούν τους πολίτες να αυτοκτονήσουν για να γιγαντωθούν εκλογικά. «Βάζετε σε κίνδυνο θανάσιμο τον ελληνικό λαό. Καθώς η κρίση αγγίζει πια μεγάλες χώρες, όπως η Ισπανία, πολλοί θα χαρούν να μας πετάξουν έξω για να συγκεντρωθούν στα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα. Και έξω από το ευρώ, αν δεν το ξέρουν να τους το πω εγώ, σημαίνει και έξοδο από την Ευρώπη», ανέφερε.

Η ίδια ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να έχει η Δημοκρατική Συμμαχία καταλυτικό ρόλο στην επόμενη βουλή, στην οποία θα μπει «ως φωνή ριζικών αλλαγών, μεταρρυθμίσεων, δημιουργίας. Όχι περικοπής των χαμηλών μισθών και των συντάξεων και αύξησης της φορολογίας».

Επίσης, επανέλαβε ότι το κόμμα της έχει ξεκαθαρίσει «τα αδιαπραγμάτευτα πλαίσια της προγραμματικής συμφωνίας στη βάση της οποίας και μόνον θα συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση».