Α.Σαμαράς: Τη Δευτέρα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Η μαζική συγκέντρωση στην Αθήνα προμηνύει το αποτέλεσμα των εκλογών

Α.Σαμαράς: Τη Δευτέρα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα
6'

«Τη Δευτέρα όλοι οι Έλληνες γυρίζουν σελίδα. Ο λαός θα κάνει την Ανατροπή», εκτίμησε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος της ΝΔ, στην ανοικτή προεκλογική του συγκέντρωση, στην Αθήνα, στον χώρο έξω του Ζαππείου.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, ξεκαθάρισε πως δεν χαρίζεται σε κανέναν αλλά πως πραγματική έννοια του είναι το αύριο ενώ εκτίμησε πως σήμερα πανικοβάλλονται όλοι εκείνοι που δε θέλουν τίποτα να αλλάξει, σημειώνοντας πως δυο χρόνια τώρα, εχθροί του ήταν:

• Το Μνημόνιο του ΠΑΣΟΚ που έκλεισε μαγαζιά και οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία.

• Η Αριστερά που έδιωχνε τις επιχειρήσεις, τους τουρίστες και τις επενδύσεις από τη χώρα και ότι χάιδευε τους κουκουλοφόρους

Σημείωσε μάλιστα πως το πρώτο το παλεύει ζητώντας Ανάπτυξη και Επαναδιαπραγμάτευση. Υπογράμμισε μάλιστα πως τώρα μόνο κατάλαβε ο κ. Βενιζέλος, ότι η Ευρώπη «είναι μια συνεχής διαπραγμάτευση». Το δεύτερο, όπως είπε, το παλεύει ζητώντας ασφάλεια και την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών που έχουν μετατραπεί σε «τυράννους» για την κοινωνία.

Ο κ. Παπανδρέου έφυγε. Τώρα ήλθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ!

«Η κρίση μεταδόθηκε τους τελευταίους μήνες σε Ιταλία και Ισπανία. Πολλοί περιμένουν ότι κι αυτές οι χώρες θα ζητήσουν στήριξη από την Ευρώπη. Αλλά το πουγκί της Ευρώπης δεν θα έχει τόσα χρήματα. Αν δεν είχαμε προλάβει να κουρέψουμε το χρέος μας, τώρα θα ήταν αδύνατο. Η χρεοκοπία θα ήταν αναπόφευκτη», εξήγησε, ερμηνεύοντας τις τελευταίες πολιτικές του επιλογές ενώ εξιστορώντας τα γεγονότα, τόνισε πως ο κος Παπανδρέου έφυγε και είναι ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ.

Όχι να μας μιλά για «βουλιμία εξουσίας» ο Βενιζέλος

«Ο κ. Βενιζέλος, έχει σήμερα το θράσος να με κατηγορεί ότι θέλω να γίνω Πρωθυπουργός!», τόνισε ο κος Σαμαράς απαντώντας στις σχετικές κατηγορίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «αν ήθελα να γίνω Πρωθυπουργός με κάθε τίμημα θα τον άφηνα να διαλύσει τη χώρα, τον περασμένο Νοέμβριο... και θα 'βγαινα μετά με 60%, πάνω, όμως, στα ερείπια που θα άφηναν πίσω τους...Γιατί δεν ήταν μόνο ο κ. Παπανδρέου που πήρε την καταστροφική απόφαση για δημοψήφισμα τότε. Πρώτος τον στήριξε δημόσια τότε και ο κ Βενιζέλος! Θα μπορούσα να τους αφήσω να καταστρέψουν τη χώρα; Για να έλθω σήμερα να παραλάβω τα αποκαΐδια;. Δεν το έκανα! Γιατί βάζω την πατρίδα μου πάνω απ' όλα.Αλλά όχι να μας μιλάει για «βουλιμία εξουσίας» και ο κ. Βενιζέλος!».

Το σχέδιο της ΝΔ

Ο Αντώνης Σαμαράς, ανέπτυξε εκτενώς το Σχέδιό του για έξοδο από την κρίση που περιλαμβάνει πέντε λέξεις την:

  • Ανάκαμψη -Δηλαδή, να σταματήσει η ύφεση, με αξιοποίηση των 15 δισεκατομμυρίων ΕΣΠΑ που κάθονται
  • Κοινωνική συνοχή: μέτρα για διόρθωση κάποιων ακραίων αδικιών.
  • Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.
  • Ασφάλεια του πολίτη.

Αναφέρθηκε ακόμη στη μεγάλη Συνταγματική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει με ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού, περιορισμό των προνομίων βουλευτών και υπουργών, ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματική διάκριση των εξουσιών και διάκριση Εκτελεστικής – Νομοθετικής και Δικαστικής εξουσίας.

Δε συμφέρει ελληνικό λαό να συγκυβερνήσουμε

«Κάποιοι πιέζουν να «συγκυβερνήσουμε» με το ΠΑΣΟΚ. Κι όσο εμείς εξηγούμε γιατί δεν θέλουμε, τόσο εκείνοι επιμένουν. Ε λοιπόν, όσο εκείνοι επιμένουν τόσο κι εγώ θα συνεχίσω να τους λέω:Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ!», επανέλαβε εξηγώντας πως δεν συμφέρει τον Ελληνικό λαό να γίνει τέτοια «συγκυβέρνηση»!

«Συμφέρει μόνο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, για να «πέσει στα μαλακά». Συμφέρει ακόμα τη διαπλοκή. Τα εξωθεσμικά κέντρα! Γιατί μια αδύναμη κυβέρνηση, δύο κομμάτων, μπορούν ευκολότερα να την ελέγχουν.Να την πιέζουν. Να την εκβιάζουν... Αλλά τον ελληνικό λαό δεν τον συμφέρει! Γιατί η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα. Και αν δεν πάρουμε ισχυρή εντολή θα προκύψει αστάθεια.Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ θα ήμασταν αιχμάλωτοι της δικής του πολιτικής.», υπερθεμάτισε.

Νεροκουβαλητές του ΠΑΣΟΚ τα μικρότερα κόμματα

Ο κος Σαμαράς έστρεψε τα πυρά του και στα μικρότερα κόμματα λέγοντας πως κατά βάθος θέλουν συγκυβέρνηση για να την... καταγγείλουν μετά!

«Αυτά τα κόμματα της διαμαρτυρίας της αριστεράς. Αλλά και νέοι σχηματισμοί, που δεν είναι αριστεροί, αλλά έχουν πάρει τις χειρότερες συνήθειες της Αριστεράς.Το λέω ευθέως: είναι νεροκουβαλητές του ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν λένε τίποτε, δεν προτείνουν τίποτε, απλώς βάζουν εμπόδια στην ισχυρή λαϊκή εντολή της Νέας Δημοκρατίας, και βοηθούν το ΠΑΣΟΚ να «πέσει στα μαλακά».

«Ποντάρουν στον καημό, στην ανεργία και στα λουκέτα, που έφερε το ΠΑΣΟΚ.Κι ελπίζουν αυτή η πίκρα του λαού, να μη τελειώσει ποτέ. Για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Είναι ντροπή: Γιατί παρουσιάζουν «παράδεισους», με υλικά από τον Κόλαση:Με ψέμα, με υποκρισία, με σύγχυση, με διαβολή», είπε.

Απομονώστε τους Ναζί – Πολιτικά τέρατα η «Χρυσή Αυγή»

Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε απόψε πιο σκληρός από ποτέ αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή.

«Κι υπάρχουν τέλος, και οι οπαδοί των ναζί. Που κατεβαίνουν στις εκλογές χωρίς να εμφανίζουν τους υποψηφίους τους. Όπως και οι κουκουλοφόροι – έτσι κι αυτοί - κρύβουν τα πρόσωπά τους. Να το θυμάστε: Η ναζιστική κατοχή υπέγραψε με αίμα φονικό, τις χειρότερες στιγμές που γνώρισαν οι γονείς μας και οι γονείς των γονιών μας, από το φασισμό. Ανάμεσα τους, μια Ελληνίδα συγγραφέας, η Πηνελόπη Δέλτα, αυτοκτόνησε όταν άκουσε ότι σηκώθηκε η σβάστικα, η μισητή σημαία των Ναζί, στην Ακρόπολη. Δεν δέχομαι ως Έλληνας, η σημαία των Ναζί να εμφανιστεί μέσα στην Ελληνική Βουλή.Απομονώστε τους!Αλλιώς οι πρόγονοί μας, οι χιλιάδες σκοτωμένοι της Κατοχής, θα αναρωτιούνται, από κει που βρίσκονται, αν πέθαναν, ή όχι, για την Ελευθερία μας... Κι αν ναι, γιατί θέλουμε να αναστήσουμε ξανά τους δολοφόνους τους;», τόνισε, λέγοντας πως η κρίση είναι σαν το μυθικό κουτί της Πανδώρας, ανοίγει και βγαίνουν όλα τα δεινά.

Έμμεση αναφορά στον Καραμανλή

«Εμείς δεν στηρίξαμε, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ το Σχέδιο Ανάν. Το απορρίψαμε!», σημείωσε, μνημονεύοντας θετικά μια πολιτική επιλογή του προκατόχου του, Κώστα Καραμανλή, που παραβρίσκονταν στην ανοικτή συγκέντρωση.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Βίλφρεντ Μαρτένς, ο οποίος μιλώντας ελληνικά εξέφρασε την πλήρη στήριξη του ΕΛΚ στη ΝΔ και τόνισε: «Μόνη ελπίδα είναι η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, Η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή