Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Με μια συγκέντρωση, γεμάτη παλμό, στην Αλεξανδρούπολη, ο Αντώνης Σαμαράς, ολοκλήρωσε τον κύκλο των ομιλιών του ανά την Ελλάδα.
Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα θα τα καταφέρει
3'

Ο αρχηγός της ΝΔ, ανέλαβε τέσσερις δεσμεύσεις:

  • Πρώτον, άμεση Ανάκαμψη, να σταματήσει η ύφεση, να αρχίσει να μειώνεται η ανεργία και να αλλάξει η ψυχολογία της αγοράς.
  • Δεύτερον Κοινωνική Συνοχή.
  • Τρίτο, Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες από τώρα, για να μπούμε σύντομα σε δρόμο υγιούς Ανάπτυξης, για να έχει μέλλον η χώρα.
  • Και τέταρτο Ασφάλεια του Πολίτη.

Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «ήταν γενναιόδωροι στις υποσχέσεις, ήταν αδίστακτοι στις περικοπές και τους έπιασαν οι... «τσιγγουνιές», όταν πρόκειται να γίνουν κάποιες στοιχειώδεις επανορθώσεις. Δεν δέχεται ούτε αποκατάσταση στους χαμηλοσυνταξιούχους! Εκτός από λαϊκίστικο, το ΠΑΣΟΚ είναι και ανάλγητο!».

Προσωπικά «βέλη» στον Τσίπρα

Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν παρέλειψε να επιτεθεί με σφοδρότητα και στην Αριστερά, λέγοντας πως δεν ενδιαφέρεται να πει τίποτε, απλώς καταγγέλλει. «Θέλει να γκρεμίσει τα πάντα. Αλλά δεν μπορεί να κτίσει τίποτε!»,είπε , κάνοντας προσωπική αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα: «Θυμάστε κάποτε που ο κ. Τσίπρας ήθελε να μας «σώσει» φέρνοντας πετρέλαιο από τον... Ούγκο Τσάβες; Τώρα, επειδή το πετρέλαιο του Τσάβες δεν βρέθηκε τελικά, ο κ. Τσίπρας θέλει να μας «σώσει» σε συνεργασία με την κ. Παπαρήγα, που όμως, η ίδια δεν θέλει ούτε να ακούσει για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ! Τελικά, ο μόνος που θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ...ο Καμμένος! Καταλαβαίνετε, σε τέτοιες στιγμές, ποιοι παίζουν και πως παίζουν με το μέλλον του ελληνικού λαού».

«Φιλί ζωής» στο ΠΑΣΟΚ από τα μικρά κόμματα

Ο κος Σαμαράς, επιτέθηκε ακόμη στο κόμμα του Πάνου Καμμένου λέγοντας κατά λέξη πως «υπάρχουν μικρά κόμματα που δεν είναι Αριστερά, αλλά τα ίδια λένε και τα ίδια κάνουν. Και τώρα μάλιστα θέλουν να συνεργαστούν με την Αριστερά. Ούτε κι αυτοί έχουν πρόγραμμα! Τοκίζουν την απελπισία του κόσμου. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πλήξουν την Παράταξή μας για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους. Προσφέρουν «σωσίβιο» στο ΠΑΣΟΚ. Δίνουν «φιλί ζωής» στο ΠΑΣΟΚ...Και πολιτική ασυλία...»

Πυρά κατά της Χρυσής Αυγής

Στο στόχαστρο του, βρέθηκε για ακόμη μια φορά και η Χρυσή Αυγή, μιλώντας για οπαδούς των Ναζί. «Μια λέξη μόνο γι' αυτούς: Ντροπή! Εκπροσωπούν και θαυμάζουν εκείνους που κατέκαψαν στην Κατοχή την Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη! Εκπροσωπούν και θαυμάζουν τους χειρότερους κατακτητές που γνώρισε ποτέ ο λαός αυτός. Εκπροσωπούν ό,τι ο λαός αυτός πλήρωσε περισσότερο και ό,τι μίσησε περισσότερο. Δεν αγαπάνε την Πατρίδα, είναι εχθροί της Πατρίδας. Ναζιστικά σύμβολα και ναζιστικοί χαιρετισμοί μέσα στη Βουλή είναι ντροπή!

Όχι μόνο για τους σύγχρονους Έλληνες. Αλλά και για όσους πέθαναν ή εκτελέστηκαν από τους Ναζί.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του κόμματός του για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και ζήτησε ισχυρή εντολή για να διατηρηθεί η σταθερότητα στον τόπο.

«Εγώ δεν είμαι ΠΑΣΟΚ. Δεν λέω ψέματα. Δεν έχω το μαγικό ραβδί να απαλύνω τον πόνο σας σε μια στιγμή. Ο μικρομεσαίος, ο επαγγελματίας, που έχασε το μαγαζί του, πρέπει και θα ξανασταθεί στα πόδια του! Οι Έλληνες είναι λαός νοικοκυραίων. Και θα ξαναγίνουν νοικοκύρηδες», υποσχέθηκε, αρνούμενος να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ.

«Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε! Και δεν συμφέρει τον Ελληνικό λαό να γίνει τέτοια «συγκυβέρνηση»!Συμφέρει μόνο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, για να «πέσει στα μαλακά».Συμφέρει ακόμα τη διαπλοκή. Τα εξωθεσμικά κέντρα! Γιατί μια αδύναμη κυβέρνηση, δύο κομμάτων, μπορούν ευκολότερα να την ελέγχουν. Να την πιέζουν. Να την εκβιάζουν...», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή