Φοιτητικές εκλογές 2012: Πρώτες εκτιμήσεις- Ενισχυμένη η ΔΑΠ

Τους εκπροσώπους τους στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ αναμένεται να εκλέξουν περίπου 135.000 νέες και νέοι στις σημερινές φοιτητικές εκλογές.

Φοιτητικές εκλογές 2012: Πρώτες εκτιμήσεις- Ενισχυμένη η ΔΑΠ
1'

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ενδέχεται να υπάρξει αναντιστοιχία μεταξύ των αποτελεσμάτων των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών καθώς τα μέχρι τώρα δεδομένα διαγράφουν μία ακόμα επικράτηση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Συγκεκριμένα, παρά την παραφιλολογία που ήθελε τις αριστερές δυνάμεις να κερδίζουν έδαφος και έχοντας πλέον ξεκάθαρη εικόνα από τα ψηφοδέλτια στις μεγαλύτερες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δείχνει να είναι ενισχυμένη.

Από την άλλη πλευρά, τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ΠΑΣΠ αφού σε πολλά τμήματα υπήρχε αδυναμία ακόμα και να συγκροτηθεί αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο.

Η ΠΚΣ δείχνει να μετρά και αυτή απώλειες λόγω του πολιτικού σκηνικού και της αδιαλλαξίας του ΚΚΕ.

Πάντως, η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, η οποία μάλλον εισπράττει το μεγαλύτερο μέρος των δυσαρεστημένων με το ΠΑΣΟΚ νεολαίων είναι αυτή που εμφανίζεται ελαφρά κερδισμένη.

Είναι δεδομένο ότι η ΔΑΠ θα επικρατήσει για 26η συνεχόμενη χρονιά πηγαίνοντας κόντρα ακόμα και στη σημερινή δυσαρέσκεια για την πολιτική κατάσταση και την πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή