Στο Προεδρικό οι πολιτικοί αρχηγοί για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Μία ώρα διήρκησε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών εκτός του γγ της «Χρυσής Αυγής» στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ορίστηκε ο πρόεδρος του ΣτΕ, Πάνος Πικραμένος, ο οποίος εν συνεχεία θα ορίσει τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης με τα οποία θα πάει η χώρα σε εκλογές τον Ιούνιο.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πώς έκατσαν οι πολιτικοί αρχηγοί στο τραπέζι της συζήτησης.

Ο κ. Πάνος Καμμένος βρισκόταν ανάμεσα στους κ. Αλέξη Τσίπρα και στον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτη Κουβέλη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκατσε πρώτος στο τραπέζι, ενώ δίπλα του είχε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Στο τέλος της δεξιάς πλευράς του τραπεζιού έκατσε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Στην περίπτωση που οι πολιτικοί αρχηγοί δεν καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόσωπο του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τότε θα τον επιλέξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υποψήφιοι είναι οι πρόεδροι των τριών ανώτατων δικαστηρίων, συγκεκριμένα ο προέδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, η προέδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου και ο προέδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Καραβοκύρης.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση αναμένεται να ορκισθεί αύριο, όπως και οι βουλευτές που εκλέχθηκαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.