Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν... πλάκα στο Προεδρικό

Γέλιο στους πολιτικούς αρχηγούς προκάλεσαν κάποιες διαπιστώσεις ή παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν... πλάκα στο Προεδρικό
2'

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, με θέμα τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης, ορισμένες φράσεις που ακούστηκαν , κυρίως από την πλευρά της κυρίας Παπαρήγα χαλάρωσαν το κλίμα, προκαλώντας -έστω και ελάχιστα- γέλια στο τραπέζι.

«Αν τον πρότεινα εγώ, θα ήταν κρυφο-ΚΚΕ»

Στην αρχή περίπου της συνεδρίασης, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα επέκρινε την πρόταση του κ. Αλέξη Τσίπρα για να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης και την πρόταση του κ. Πάνου Καμμένου για να οριστεί υπουργός Εξωτερικών ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Ήφαιστος.

«Θα ήθελα να σταθώ και στις προτάσεις που έγιναν και από την πλευρά του κ. Τσίπρα και από την πλευρά του κ. Καμμένου. {...} Εγώ δεν θα τολμούσα να έρθω και να σας προτείνω έναν άνθρωπο που έχω μια πολιτική επαφή για τις εκλογές ή έχω μια πολιτική φιλία. Δηλαδή, πρέπει να έχουμε και μια αίσθηση ότι εδώ έχει ο καθένας –ας πούμε- διαφωνία. Θα μπορούσα και εγώ να σας προτείνω έναν άνθρωπο που να μην είναι ταυτισμένος με το ΚΚΕ. Ε, τώρα παίζουμε; Άμα τον πρότεινα εγώ, ήταν ταυτισμένος, κρυφο-ΚΚΕ!» ανέφερε, προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων.

Για την απουσία του Ν. Μιχαλολιάκου

Σε άλλο σημείο, η κ. Παπαρήγα ζήτησε διευκρινίσεις από τον κ. Παπούλια για την απουσία του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής από τη σύσκεψη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της απάντησε ότι ο κ. Μιχαλολιάκος εκλήθη μεν στο Προεδρικό, αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Η κ. Παπαρήγα δεν έκρυψε την... ευχαρίστησή της που δεν παρέστη, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά:

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Όχι, εκλήθη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Δεν θα μιλούσα για λογαριασμό σας, αλλά δεν θα ήξερα τι να πω. Το κάνω καθαρά για να είμαι βέβαιη.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Όχι, είμαι πολύ συνεπής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Εντάξει, είμαι ευχαριστημένη που δεν ήρθε, δεν το κρύβω, αλλά ήθελα να ρωτήσω.

(Γέλια)

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο κ. Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας και πάλι γέλια:

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Θα παρουσιαστεί ότι αγωνιάτε για να συμμετάσχει!

(Γέλια)

Διαβάστε επίσης:

Τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή