Δυο ντιμπέιτ ζητά ο Σαμαράς
Η στάση της Συγγρού, προκύπτει εμφανώς από την πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να αντιπαρατεθεί με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να «ψαλιδίσει» τα ποσοστά του πολιτικού του αντιπάλου, με το βασικό επιχείρημα πως είτε θα αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, σε μια Ευρώπη που και αυτή αλλάζει, είτε θα ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το Ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης, εκτός Ευρώπης, και της κατάρρευσης όσων είχαμε φτιάξει μέχρι τώρα.
Στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζουν πως ούτε σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα είχαν νόημα τέσσερις ξεχωριστές τηλεμαχίες, όπως είχε προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σημειώνουν ωστόσο, πως ο χρόνος επαρκεί για μια κατ' ίδίαν τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Τσίπρα, καθώς και για μια ακόμη, μεταξύ του συνόλου των πολιτικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής.
«Στις δέκα μέρες που μεσολάβησαν από τις εκλογές έδειξαν το πρόσωπό τους. Επιδιώκουν να τα "σπάσουμε" με τους εταίρους μας. Και να βγούμε από το ευρώ και την Ευρώπη. Δεν έχουν σχέδιο. Κι αυτά που λένε καθημερινά οδηγούν σε πολύ χειρότερα απ’ αυτά που ζούμε ήδη. Προκαλούν ανησυχία στους πολίτες… Είναι ομοσπονδία από συνιστώσες αριστερών ομάδων. Που ξεκινάνε από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία», παρατήρησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζοντάς τον αλλά αποφεύγοντας εμφανώς να τον ονοματίσει.
Μέσα σε μόλις μια ημέρα, «σφυρηλάτησε» το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δυο φορές. Μία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος και μια κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ, όπου κατήγγειλε χαρακτηριστικά αλαζονείας και τυχοδιωκτισμού.
Ο αρχηγός της ΝΔ θα επιχειρήσει να βάλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας συστηματικά στην κοινή γνώμη σε τι δεινά μπορεί να οδηγηθεί ο τόπος εάν κάποιο κόμμα επιχειρήσει να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση. Όπως θα υποστηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς, μια τέτοια πολιτική, θα οδηγήσει στην καταστροφή, αφού οι δανειστές μας θα σταματήσουν να πληρώνουν τις δόσεις του νέου δανείου και η χώρα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της και θα εξαναγκαστεί να βγει από το ευρώ. Η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί τουλάχιστον στο μισό. Οι αποδοχές θα πέσουν κι αυτές στο μισό. Οι τιμές θα εκτοξευθούν σε όλα τα εισαγόμενα, και κυρίως στα τρόφιμα και στα καύσιμα. Στο μεταξύ θα πέσει στο μισό και η αξία των καταθέσεων στις τράπεζες αλλά και η αξία των ακινήτων ενώ το χρέος θα διπλασιαζόταν.