Φ. Κουβέλης: Λαϊκίστικος κι ανεύθυνος ο ΣΥΡΙΖΑ

Διμέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, ασκώντας σκληρή κριτική τόσο στην «αμετανόητη Δεξιά του χθες» όσο και στη «λαϊκίστικη και ανεύθυνη Αριστερά».

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι θα πρέπει να αποτραπεί η δημιουργία ενός νέου σκηνικού που θα συνιστά μια «καρικατούρα του δικομματισμού» κι από τη μία πλευρά θα βρίσκεται η «αμετανόητη Δεξιά του χθες», ενώ από την άλλη μια «λαϊκιστική κι ανεύθυνη Αριστερά», εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το επικίνδυνο λαϊκιστικό δίπολο, σημείωσε ο κ. Κουβέλης, αποσκοπεί στην παγίδευση των πολιτών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, ο κίνδυνος ενίσχυσης της Δεξιάς είναι υπαρκτός, αφού οι πολίτες βλέπουν μόνο τον πόλο μιας λαϊκίστικης και ανεύθυνης Αριστεράς που ερωτοτροπεί με την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή της Δραχμής. Αυτή η Αριστερά, προσέθεσε, δεν έχει οικονομικό πρόγραμμα. Τη μία μιλά για καταγγελία του μνημονίου, την άλλη για αναδιαπραγμάτευση, ενώ όταν απευθύνεται στον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, περιορίζεται σε επανεξέταση.

«Με δυο λόγια, ψαρεύει στα θολά νερά. Αυτή η Αριστερά αναπαράγει τις χειρότερες παραδόσεις της παραδοσιακής αριστεράς και του ΠΑΣΟΚ και κλίνει το μάτι στον λαϊκισμό, φθάνοντας να προτείνει για πρωθυπουργό τον Γεράσιμο Αρσένη. Αυτή η Αριστερά, δεν είναι η δική μας Αριστερά και ας μην ματαιοπονούν με προσχηματικές "επιθέσεις φιλίας"» , επισήμανε.

Εντύπωση προκαλεί η εκτίμηση του κ. Κουβέλη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «που δεν θέλει – γιατί δεν μπορεί- να κυβερνήσει, θα περιοριστεί να καθίσει στις δάφνες της αντιπολίτευσης». Ένα σχέδιο που βολεύει τόσο τη Δεξιά όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, που η μεν θα προβάλλει το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και ο δε το δίλημμα «μνημόνιο-αντιμνημόνιο».

Όμως, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, το πραγματικό δίλημμα είναι «σταδιακή απαγκίστρωση και επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, με ευρώ ή καταγγελία μονομερής και δραχμή;».

Γι αυτό, ο κ. Κουβέλης έδωσε έμφαση ότι ο πολίτης θα πρέπει να βρει απέναντί του έναν «τρίτο πόλο, αριστερό και ευρωπαϊκό, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό, βαθειά μεταρρυθμιστικό, η χώρα θα μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες. Τη σημαία αυτού του τρίτου πόλου, μόνον η ΔΗΜΑΡ μπορεί, σήμερα, αξιόπιστα, να την σηκώσει και ας μην αμφιβάλλει κανείς: θα την σηκώσει».