Πονοκέφαλος οικονομία και ενεργειακή κρίση για την κυβέρνηση - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Μπορεί η κυβέρνηση να διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, όμως η οικονομία είναι εκείνη που θα κρίνει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση μιας και είναι το κορυφαίο πρόβλημα που απασχολεί τους δημότες. 

Πονοκέφαλος οικονομία και ενεργειακή κρίση για την κυβέρνηση - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
INTIME NEWS
2'

Αυτό κατέγραψε μια ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Metron Analysis για το Mega. Σύμφωνα με τα ευρήματα, η οικονομία είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για το 31% των ερωτηθέντων ενώ ακολουθεί η ακρίβεια με 26% και η ενεργειακή κρίση με αυξημένο όμως ποσοστό αποτυπώνοντας τον προβληματισμό που επικρατεί στην κοινωνία. Τον Ιούνιο σε μέτρηση της ίδιας εταιρείας μόνο το 3% είχε καταγράψει την ενεργειακή κρίση ως σημαντικό πρόβλημα έναντι 11% σήμερα.

Η εικόνα για το Μαξίμου γίνεται χειρότερη όταν κανείς εξετάσει και την καρτέλα με τους τέσσερις τομείς που η κυβέρνηση καταγράφει τις χαμηλότερες επιδόσεις. Στην τρίτη θέση είναι η αντιμετώπιση του πληθωρισμού με 47% αρνητικές γνώμες.

H εικόνα παρουσιάζεται βελτιωμένη σε σύγκριση δημοσκόπηση της MRB για το OPEN όπου η ακρίβεια ήταν το πρώτο - και με διαφορά- θέμα για το 56,2% των ερωτηθέντων

Και η πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 31 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων, για λογαριασμό του Newsbomb.gr αποτυπώνει την ανασφάλεια των πολιτών για τις οικονομικές εξελίξεις, επιβεβαιώνοντας πως η ανησυχία τους εστιάζει στην ακρίβεια και την κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά και καύσιμα, κάτι που προφανώς θα κρίνει και την ψήφο τους.

Σε ποσοστό 65,8% οι πολίτες απάντησαν πως η αύξηση τιμών και η ακρίβεια είναι ο νο1 προβληματισμός τους, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να ακολουθεί με 8,3%, την ανεργία με 6,8%, τα ελληνοτουρκικά με 5%, την εγκληματικότητα με 4,6% και την πανδημία στο 3,1%.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται κρίσιμο για την κυβέρνηση με δεδομένο πως η ΕΕ αποδεικνύεται για ακόμα φορά δυσκίνητη στο να λάβει αποφάσεις ενώ ο χειμώνας πια πλησιάζει επικίνδυνα.

Αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, με δεδομένο ότι η κυβέρνηση προς ώρας απορρίπτει ένα νέο fuel pass επικαλούμενη την πτωτική τάση στις τιμές, το γεγονός πως από 1η Οκτωβρίου παύει η παρέμβαση στις τιμές του πετρελαίου κίνησης ενώ ξεκινά και η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης, διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό μείγμα. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως η διαφορά στο πετρέλαιο κίνησης μόνο ως θαύμα δεν θα μετακυλιστεί στην αγορά μιας και αυξάνεται το κόστος μεταφοράς των προϊόντων.

Δείτε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Η έρευνα ολοκληρώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου με δείγμα 1306 άτομα.

Διαβάστε ακόμα

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
16:35ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νεμέα

16:35ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νεμέα