Α. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ψαρεύει σε θολά νερά (video)

Νέα επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες, ο αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1, μετά τη δημιουργία ενός ευρύτερου φιλοευρωπαϊκού μετώπου -με τον «πολιτικό γάμο», με την κα Ντόρα Μπακογιάννη- ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε να εστιάσει στις τροποποιήσεις που απαιτούνται και στα ζητήματα της Ανάπτυξης, στα οποία εστιάζει πια και η Ευρώπη. «Παλιά σε αυτές τις ίδιες συναντήσεις ένιωθα μοναξιά όταν μιλούσα για ανάπτυξη, σιγά σιγά το κλίμα άρχισε να αλλάζει», είπε χαρακτηριστικά

Ωστόσο, το μεγαλύτερο κομμάτι της συνέντευξης μονοπώλησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκ νέου στις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τον νεοεκλεγέντα, Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για «αφέλεια ή έλλειψη εμπειρίας» αλλά για στάση «επικίνδυνη για τον τόπο».

«Ο κύριος Τσίπρας κατεδαφίζει συμμαχίες την ώρα που εμείς τις χτίζουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, με αφορμή την αποστροφή «Ολαντρεού», και μάλιστα σε γαλλικά εδάφη, από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «έρμαιο των πολλών συνιστωσών».

Κίνηση αυτοκτονίας η έξοδος από το ευρώ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε ακόμη τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψαρεύει σε θολά νερά», τονίζοντας πως «η άποψη ότι μπορεί να καταγγείλει μονομερώς τη συμφωνία και να μείνουμε στο ευρώ είναι ψέμα». «Μήπως δημιουργούν αυτά τα τρομακτικά σενάρια γιατί τρέφονται πολιτικά από την απελπισία του κόσμου;», διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας πως δεν επιτρέπει να κάνουν το μαθητευόμενο μάγο πάνω στην πλάτη ενός ταλαιπωρημένου λαού.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της πατρίδας μας από τη ζώνη του ευρώ, ο κος Σαμαράς μίλησε για «κίνηση αυτοκτονίας», αφού η δραχμή θα υποτιμηθεί κατά 50%ενώ σχολιάζοντας τα σενάρια που διακινούνται περί προετοιμασιών για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε ότι δεν του είπε κανείς κάτι σχετικό και πως δεν γνωρίζει τίποτε. «Το αντιμετωπίζουν, υποθέτω, όπως ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίζει τα πάντα», η χαρακτηριστική του αποστροφή.