Από «κόσκινο» οι αντιφάσεις της Κουμουνδούρου

Καθημερινή και πολλαπλή είναι πια η επίθεση της ΝΔ στον Αλέξη Τσίπρα.

«Το αλαλούμ και οι μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ούτε αρχή, ούτε τέλος», σημειώνουν στελέχη της ΝΔ, συνεχίζοντας το κυνήγι των… αντιφατικών δηλώσεων, που καθημερινά κάνουν οι βουλευτές της Κουμουνδούρου.

Στη Συγγρού, έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις εμφανίσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να αποδείξουν πως το κόμμα δεν έχει πρόγραμμα και πως ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί «έρμαιο των συνιστωσών του», χαρακτηρισμό που απέδωσε εχθές ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

«Από την «καταγγελία» στην «επανεξέταση». Και από την επανεξέταση «άλλα καταγγέλλουμε μονομερώς, όπως τα εργασιακά. Άλλα τα επαναδιαπραγματευόμαστε, όπως όσα αφορούν συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλα δεν μπορούμε να τα ακυρώσουμε, όπως τη χρηματοδότηση τραπεζών» σχολίαζαν εχθές στενοί συνεργάτες της ηγεσίας, επικαλούμενοι τις δηλώσεις Δραγασάκη.

Την ίδια ώρα, οι ίδιες πηγές δεν παρέλειπαν να μνημονεύσουν τις σχετικές δηλώσεις Πριμικήρη, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ , ο οποίος σε τηλεοπτική του εμφάνιση επέμενε ότι το μνημόνιο «ξεκάθαρα» θα καταγγελθεί και πως «μπορεί να μην αποφύγουμε το πιστωτικό γεγονός».

Τρία «μέτωπα» σε μια ημέρα

Τριπλή ήταν πάντως χθες η επίθεση στην Κουμουνδούρου. Από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της ΝΔ, επέλεξε -με τηλεοπτική του συνέντευξη- να επιτεθεί στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντώνης Σαμαράς κατηγόρησε τον επικεφαλής του κόμματος για «αλαζονεία» καθώς και για «έλλειψη εμπειρίας, που προφανώς δεν έχει» και η οποία κάνει κακό στον τόπο.

«Ψαρεύει σε θολά νερά… γιατί αλλάζει συνέχεια, λέει ότι δεν θα το καταγγείλει μονομερώς, θα το ψάξει. Μα, αν το ψάξεις, σημαίνει ότι κάνεις επαναδιαπραγμάτευση. Αν κάνεις επαναδιαπραγμάτευση, τι σου φταίω εγώ, που με κατηγορείς ότι κάνω επαναδιαπραγμάτευση. Εάν, από την άλλη πλευρά, λες, "θα το καταγγείλω", τότε δεν πρόκειται να μείνουμε μέσα στο ευρώ», σχολίασε συγκεκριμένα, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως λέει ψέματα.

Λίγη ώρα αργότερα, ένα τρίτο μέτωπο άνοιγε στην Αθήνα. Αυτή τη φορά από τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη, που με αφορμή το πολεμικό σκηνικό που στήθηκε τις προηγούμενες ώρες στην Πάτρα, επιτέθηκε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις θέσεις τους στη λαθρομετανάστευση, λέγοντας πως αποδεικνύουν, άλλη μία φορά, ότι είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι και στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών.

«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η λαθρομετανάστευση εξελίσσεται σε ασύμμετρη απειλή, να υπόσχεται “διεύρυνση της έννοιας του ασύλου και γρήγορη χορήγησή του”, δηλαδή, μαζική νομιμοποίηση. Είναι περίεργο να μιλά για αποστρατικοποίηση του Λιμενικού Σώματος. Και είναι, τουλάχιστον, προκλητικό, σε μια χώρα με περισσότερους από 1 εκατ. ανέργους να υπόσχεται ότι θα μοιράζει επιδόματα ανεργίας “σταδιακά στο 80% του τελευταίου μισθού για την πρώτη διετία” σε 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες, “ώσπου να βρουν δουλειά”», είπε χαρακτηριστικά.

«Χαμόγελα» στην Αθήνα για το Ε.Λ.Κ.

Στο στρατηγείο της ΝΔ, δεν έλειπαν εχθές τα χαμόγελα, αποτιμώντας θετικά τα όσα έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, μιλούσαν ανοιχτά για αναγνώριση των προτάσεων του, επικαλούμενοι το κείμενο συμπερασμάτων του ΕΛΚ όπου:

-Για πρώτη φορά, γίνεται προσωπική αναφορά στον Α. Σαμαρά και στην Ελλάδα και εκφράζεται η στήριξη στις προσπάθειές του για ένα ολοκληρωμένο μείγμα πολιτικής, που θα εξαλείφει το έλλειμμα, ενώ, ταυτόχρονα, θα αποκαθιστά την ανάπτυξη.

-Για πρώτη φορά, οι ηγέτες του ΕΛΚ αποδέχονται τρόπους για να ενισχύσουν τις επενδύσεις, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.