Βενιζέλος: Οι πολίτες να επιλέξουν με ωριμότητα και ευθύνη

Με ηρεμία, ωριμότητα και ευθύνη κάλεσε του πολίτες να αποφασίσουν ενόψει της 17ης Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας σε παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Αργολίδας, τόνισε ότι δεν υπάρχει άλλη συγκεκριμένη πρόταση εκτός από εκείνη του ΠΑΣΟΚ, από «αυτή που δέχονται οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, αυτή που είναι η ασφαλής για την έξοδο από την κρίση».

Αναφερόμενος σε θέματα που αφορούν στα Επιμελητήρια και σχετίζονται με το κούρεμα του χρέους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «το κούρεμα του χρέους είναι ό, τι καλύτερο έχει συμβεί στον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες». Μάλιστα, υποστήριξε ότι θα μπορεί στα απομνημονεύματά του να λέει ότι αφαίρεσε από τους ώμους του έθνους 106 δισ. ευρώ χρέη, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών: «Είμαι ο υπουργός Οικονομικών που αφαίρεσε χρέος από τους ώμους του έθνους, ενώ πολλοί άλλοι υπουργοί πρόσθεσαν χρέος».

Επιπλέον, είπε ότι είναι υπέρ του ευρωομολόγου αρκεί να συνοδεύεται με καλύτερο επιτόκιο για τη χώρα, από ό,τι η δανειακή σύμβαση.

Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη ενός νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου που θα δίνει έμφαση στον αγροτικό τομέα, για την ενασχόληση με τον οποίο πρέπει να δοθούν ικανά κίνητρα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι χρειάζεται μια «ένεση αισιοδοξίας» ότι ο Έλληνας πολίτης είναι ισότιμος και κάθεται με ισοτιμία και υπερηφάνεια στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ενόψει δε της εκλογικής αναμέτρησης, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους πολίτες να αποφασίσουν με ηρεμία, ωριμότητα και ευθύνη, αξιολογώντας την προσωπική, οικογενειακή, κοινωνική τους κατάσταση και τα εθνικά δεδομένα.