Φ. Κουβέλης: «Χαϊδεύει αυτιά» η πρόταση για κατάργηση του μνημονίου

«Δεν θα υποσχεθώ 100.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξή του στη web tv του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κουβέλης πρότεινε τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι τις αρχές του 2018 ενώ απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση κατάργησης του μνημονίου, λέγοντας ότι «χαϊδεύει αυτιά».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να καταργηθούν άμεσα οι νομοθετικές ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό και την αποκατάσταση των εργασιακών δικαιωμάτων, σημειώνοντας ότι «οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια οποιουδήποτε εργοδότη με τις ατομικές συμβάσεις».

Ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την πρότασή του για την προώθηση 5ετούς αναπτυξιακού προγράμματος, με δανειοδότηση 20-30 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και με κονδύλια του ΕΣΠΑ, στο οποίο όπως είπε, υπάρχουν χρήματα που βρίσκονται σε «βαθύ ύπνο», με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

«Η Ελλάδα μπορεί να περπατήσει στο δρόμο της προκοπής, αρκεί να αλλάξει το περιεχόμενο της πολιτικής που ασκείται και αυτό βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Κουβέλης, που άσκησε δριμεία κριτική κατά των κ.κ. Ε. Βενιζέλου και Α. Σαμαρά για τη στάση τους απέναντι στο μνημόνιο.

«Όταν υποστήριζα μέσα και έξω από τη Βουλή ότι είναι δυνατή η αποδέσμευση από το μνημόνιο οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έλεγαν ότι αυτό είναι ανέφικτο. Σήμερα όλοι ήρθαν στα λόγια μας» υπογράμμισε.