Ε. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει «τσόντα» κανενός

Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την κυβερνητική λύση, υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας σε Έλληνες ποντιακής καταγωγής, στην Καλλιθέα, ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι «θα διευθετηθούν όλα τα δάνεια, ιδίως τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά».

Το ΠΑΣΟΚ «δεν θα γίνει "τσόντα" ούτε της δεξιάς ούτε της δημαγωγίας και του λαϊκισμού», τόνισε, σημειώνοντας ότι τα στελέχη της παράταξης «δεν είναι κολλημένα στις καρέκλες».

«Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι ο "ζήτουλας" της Ευρώπης», υπογράμμισε και εκτίμησε ότι την επομένη των εκλογών, κορμός της λύσης θα είναι η κεντροαριστερά, η προοδευτική δημοκρατική παράταξη.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, στις εκλογές της 6ης Μαΐου ο λαός είπε ότι θέλει την Ελλάδα εντός ευρώ και επιζητά να κρατήσει τα θετικά της δανειακής σύμβασης, αλλάζοντας τα αρνητικά, χωρίς να υποστεί νέες περικοπές στα εισοδήματα, άλλη ύφεση και ανεργία.

«Δεν θέλησε ούτε παλιές αλαζονείες κάποιων που πίστευαν ότι θα είναι αυτοδύναμοι, ούτε νέες κάποιων που πιστεύουν ότι έχουν βρει τον τρόπο που μετατρέπει την πέτρα σε χρυσό» ανέφερε, αφήνοντας αιχμές κατά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που πάντως δεν κατονόμασε.

Επιπλέον, έκανε λόγο για «τυχοδιωκτισμούς», «ευκαιριακές συνεργασίες» και «εύκολες ρητορείες» που βλέπουμε «από τη μια και την άλλη κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση, ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι «θα διευθετηθούν όλα τα δάνεια ιδίως τα στεγαστικά και καταναλωτικά».