Προβληματίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ τα κυβερνητικά σχέδια «αποτροπής» της συμμετοχής των νέων στις εκλογές

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ότι η ψήφος της νεολαίας θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος των εκλογών
Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα πιστεύουν ότι η ψήφος της νεολαίας θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος των εκλογών. 
Αλέξης Τσίπρας

Ανησυχία στην Κουμουνδούρου προκαλούν οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να στήσει κάλπες τον Μάιο -και τον Ιούνιο, αν χρειαστεί-, καθώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δυσκόλευε τη μαζική συμμετοχή στις εκλογές της νεολαίας, στην οποία η αξιωματική αντιπολίτευση ποντάρει πολλά.

Σε όλες τις μετρήσεις κοινής γνώμης, ακόμα και εκείνων που τα στοιχεία ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί, εμμέσως πλην σαφώς, καταγράφουν ένα σημαντικό δεδομένο. Ότι στις νεαρές ηλικίες των ψηφοφόρων, η Κουμουνδούρου διατηρεί ένα ισχυρό προβάδισμα έναντι της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και επιθυμεί διακαώς να διευρύνει.

Για τον λόγο αυτό, μάλιστα, στήθηκε από την επικοινωνιακή ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια ολόκληρη καμπάνια, το «Χάου Του», που στόχευε αποκλειστικά και μόνο στην προσέλκυση των νέων ψηφοφόρων – με τον Αλέξη Τσίπρα να συμμετέχει ο ίδιος στο τελευταίο σποτ αυτής της στοχευμένης εκστρατείας.

Σε αρκετές κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, οι συνεργάτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η ψήφος της νεολαίας θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Υπάρχει, λένε, μια «φουρνιά» 400.000 ανθρώπων, οι οποίοι θα λάβουν για πρώτη φορά μέρος σε εκλογές. Όπως είναι λογικό, η Κουμουνδούρου επιθυμεί να κερδίσει τη μερίδα του λέοντος αυτών των ψήφων.

Τις τελευταίες, όμως, ημέρες, διακινείται από πρόσωπα που έχουν επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου, ένα σενάριο για τη διεξαγωγή των εκλογών στα μέσα Μαΐου και σε περίπτωση που χρειαστούν δεύτερες, τον Ιούνιο. Μια τέτοια επιλογή θα δυσκολέψει πολύ τη δυνατότητα των νέων ανθρώπων να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Και αυτό γιατί οι δύο εκλογικές αναμετρήσεις θα γίνουν εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και εξεταστικής στα πανεπιστήμια. Επίσης, με δεδομένο ότι η τουριστική περίοδος θα έχει ανοίξει φέτος από τον Απρίλη, είναι σίγουρο ότι δεκάδες χιλιάδες νέοι θα βρίσκονται για εργασία στους τουριστικούς προορισμούς, άρα δύσκολα θα μπορέσουν να επιστρέφουν για να ψηφίσουν.

Πηγές που βρίσκονται κοντά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κυβερνητικό σχέδιο, που σαν στόχο έχει τον «αποκλεισμό» των νέων από τις εκλογές. Ο λόγος, σημειώνουν, δεν είναι άλλος, παρά το γεγονός ότι σε αυτές τις εκλογικές κατηγορίες η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται συντριπτικά πίσω και γι αυτό δεν θέλουν από το Μαξίμου να πάνε οι νέοι στις κάλπες.

Με βάση αυτό το σκεπτικό που επικρατεί στην Κουμουνδούρου, δεν προκαλεί καμία εντύπωση το ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έκανε παρέμβαση μέσω της καμπάνιας «Χάου Του», για να καλέσει τους νέους να πάνε να ψηφίσουν, για να «αλλάξουν τη ζωή τους», όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικές ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πανικός της ΝΔ δεν μπορεί να κρυφτεί - Αγωνιώδης προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα

Τσίπρας σε βιοτεχνία στο Αιγάλεω: «Να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια, να ανασάνει ο εργαζόμενος»