Γιάννης Οικονόμου: Βολές σε Τσίπρα για τη «νεκρή Μαρία» - Στόχος η αυτοδυναμία στις εκλογές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, άσκησε σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο και ζήτησε την ψήφο των Ελλήνων στις εκλογές. 

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας διαρκώς αν θα γκρέμιζαν τον φράχτη στον Έβρο.

Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στα μέτρα της κυβέρνησης, στην Τουρκία και στο θέμα των υποκλοπών.

Δείτε την ενημέρωση από τον Γιάννη Οικονόμου:

«Ο πρωθυπουργός έχει την ενσυναίσθηση και το θάρρος να παραδεχθεί αδυναμίες», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι τα επιτεύγματα είναι πολλά.

Ο πρωθυπουργός ανέπτυξε το σχέδιό του για πρόοδο για να παράξει την πρώτη ύλη. «Στόχος τη νέα τετραετία να αναβαθμίσουμε τους μισθούς».

Όπως είπε, στόχος είναι να μην συντριβεί η ελληνική κοινωνία. Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επέλεξε τον μονόλογο. «Έδειξε την πολιτική υστέρηση που τον διέπει. Έταξε λαγούς με πετραχείλια», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόσθεσε, δε, ότι «ο κ. Τσίπρας δεν μας έκανε σοφότερους». Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου, έκανε 17 παρεμβάσεις κατά των συνταξιούχων με τον νόμο Κατρούγκαλου. «Στέρησε το εισόδημα σε πολλούς ανθρώπους», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να φέρουν τη χώρα στο χθες».

Αναφερόμενος ο Γιάννης Οικονόμου στις συντάξεις, είπε ότι καταβάλλονται αυξήσεις έπειτα από 12 χρόνια.

Όπως είπε, θα φανεί από τον Φεβρουάριο, η αύξηση στις συντάξεις και ανέφερε ότι οι δικαιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις που θα ξεπερνούν το 7%.

Μιλώντας για την ακρίβεια, είπε αυτό το ζήτημα απασχολεί την ελληνική κοινωνία, όμως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. «Οι προβλέψεις είναι θετικές αλλά συγκεκριμένες».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ανάμεσα στα μέτρα υπέρ των πολιτών ήταν οι επιδοτήσεις για να μειωθούν οι λογαριασμοί στο ρεύμα.

Σχολιάζοντας το «καλάθι του νοικοκυριού», είπε ότι ήταν ένα επιτυχημένο μέτρο, αφού χώρες όπως η Γαλλία σκέφτονται να εφαρμόσουν το μέτρο. Μιλώντας για το Market Pass είπε ότι οι αιτήσεις θα πρέπει να γίνουν κοντά στα τέλη Φεβρουαρίου και οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στις 3 Μαρτίου και έδωσε μερικά παραδείγματα για τα ποσά που θα δοθούν με το μέτρο που θα τεθεί σε ισχύ για 6 μήνες.

  • Με το Market Pass ένα άτομο θα παίρνει 22 ευρώ το μήνα
  • Μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο παιδιά θα παίρνει 42 ευρώ.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα για τον Έβρο

Μιλώντας για τον Έβρο, είπε ότι Σύρος πρόσφυγας επιβεβαιώνει όχι μόνο ότι δεν υπήρξε θάνατος αλλά σκηνοθετήθηκε το θέμα με τη «νεκρή Μαρία». Παρόλα αυτά, όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «ο κ. Τσίπρας αρνείται να επιβεβαιώσει την πραγματικότητα».

«Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα», είπε ο Γιάννης Οικονόμου. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ ότι σε αυτή τη νησίδα διεξήχθη ένα δράμα που οδήγησε στον θάνατο ενός 7χρονου κοριτσιού.

«Υπό το φως των νέων αποκαλύψεων ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να μην βρίσκει λόγο να μην ζητήσει συγγνώμη; Δεν αισθάνεται ντροπή που διέσυρε τη χώρα;

Αν ερχόταν ποτέ στη διακυβέρνηση της χώρας, θα τον γκρέμιζαν τον φράχτη στον Έβρο; Όποιος σιωπά, συναινεί», είπε.

«Οφείλουν να μας πουν αν τον φράχτη στον Έβρο θα τον γκρέμιζαν;», διερωτήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει πληροφορίες για εμπλοκή ατόμων από τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της «νεκρής Μαρίας». «Για όνομα του Θεού», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα fake news.

«Οι Αρχές έκαναν τη δουλειά τους και γι' αυτό άρχισε να αποκαλύπτεται το ψέμα για την "νεκρή Μαρία"», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Τι είπε για την επίσκεψη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ και τις υποκλοπές

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ, είπε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλέβει ατάκες». «Δικαστές υπάρχουν στην Ελλάδα και η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», συμπλήρωσε. «Η ελληνική Δικαιοσύνη και οι δικαστές τιμούν τον ρόλο τους».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε και τοποθετήθηκε. Ανταποκρίθηκε, πήρε πρωτοβουλίες, έφυγαν άτομα από την ΕΥΠ. Ψάχναμε τον κ. Τσίπρα, σήμερα τον είδαμε. Σιωπεί, όμως», είπε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι πρέπει να δώσει απαντήσεις για τα χρήματα στις «μαύρες σακούλες».

«Το Σύνταγμα έχει αυστηρούς όρους», είπε, τονίζοντας ότι είναι αντιληπτή η προστασία ανάγκης των Θεσμών.

«Δεν ξέρω τι είπε ο κ. Ράμμος στον κ. Τσίπρα», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι δεν έχει πληροφορίες για όσα συζητήθηκαν ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ.

Τι είπε για τις δημοσκοπήσεις και τον Ηλία Κασιδιάρη

Εμφανίστηκε προβληματισμένος για το γεγονός ότι υπάρχουν πολίτες που σκέφτονται να ψηφίσουν «φασίστες», ερωτηθείς για τα ποσοστά που λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Στο τελευταίο κομμάτι της τετραετίας, είπε ότι στις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη. «Η κυβέρνηση διατηρεί προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι η ΝΔ τις αξιοποιεί ως ένα σημαντικό εργαλείο.

Τι είπε για τις εκλογές και τις κάλπες στην Τουρκία

«Η χώρα μας ούτε απειλείται ούτε τίποτα», είπε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε προσδιορίσει την διεξαγωγή των εκλογών.

Τι είπε για τα μέτρα υπέρ των πολιτών

Αυξήθηκε δύο φορές ο κατώτατος μισθός, είπε ο κ. Οικονόμου, τονίζοντας ότι αποφεύχθηκαν οι απολύσεις στην περίοδο της πανδημίας.

Οι συντάξεις αποδίδονται, όπως σημείωσε, στην ώρα τους. «Έχουμε διπλάσιους και τετραπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την Ευρώπη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο «καλάθι του νοικοκυριού» οι τιμές παραμένουν ίδιες ή μειώνονται εδώ και 10 εβδομάδες.

Μειώθηκε ο ΕΝΦΙΑ κατά 35%.

«Η χώρα μας ισχυρή, που μπορεί να διαχειριστεί την οποιαδήποτε πρόκληση», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου. «Πάντοτε καλό είναι να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας», σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Διαχειριστήκαμε δύσκολες καταστάσεις σε αυτή την τετραετία. Ο προσανατολισμός μας είναι στη δουλειά που πρέπει να κάνουμε με λαϊκή εντολή».

Τι είπε για τον Νίκο Παππά

Διερωτήθηκε ποιος είναι ο Α2 που φέρεαι να ανέφερε ο Νίκος Παππάς θα εξασφάλιζε τον απόλυτο έλεγχο του καναλιού για τον ΣΥΡΙΖΑ. Διερωτήθηκε αν αυτά τα μηνύματα τα ήξερε ο κ. Τσίπρας και αν υπήρξε συναίνεση.