Διυπουργική ξεκαθαρίσματος η αυριανή

Μια εξαιρετικά κρίσιμη διυπουργική επιτροπή είναι προγραμματισμένη για αύριο το μεσημέρι...

2'

Μια εξαιρετικά κρίσιμη διυπουργική επιτροπή είναι προγραμματισμένη για αύριο το μεσημέρι.

Ο λόγος αφορά στην επιτροπή αποκρατικοποιήσεων, η οποία συνεδριάζει για να κάνει το πρώτο ξεκαθάρισμα των επιχειρήσεων που θα πάρουν την άγουσα για την ελεύθερη αγορά εντός του 2011 και αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σε αυτή την κατηγορία, λοιπόν, περιλαμβάνονται κατ' αρχήν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ).

Η εταιρία θεωρείται "ώριμη" πλέον για να αναζητήσει τον από καιρού συζητούμενο στρατηγικό της επενδυτή και να απαγκιστρωθεί από το δημόσιο.

Ζητούμενο, βεβαίως, είναι αν θα υπάρξει και ενδιαφερόμενος, με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αλλά και στην ευρωπαϊκή ταχυδρομική αγορά. Στην κυβέρνηση, ωστόσο, είναι αισιόδοξοι ότι στο τέλος "κάτι" θα γίνει και περιμένουν να δουν τι ακριβώς θα είναι αυτό. Το ίδιο ισχύει εν πολλοίς και με την περίπτωση του πακέτου μετοχών που ελέγχει το δημόσιο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ).

Μετά τις παλινδρομήσεις, σχετικά με το μέλλον του (σ.σ. μέχρι πρόσφατα έπαιζε το σενάριο της τριπλής συγχώνευσης με την Αγροτική και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων), πλέον θεωρείται δεδομένο ότι το πακέτο αυτό θα διατεθεί στην ελεύθερη αγορά, αρκεί βεβαίως να υπάρξει και το ανάλογο ενδιαφέρον, στη σωστή τιμή. Κάτι το οποίο είναι μεν δύσκολο, υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά όπως πιστεύεται όχι ακατόρθωτο, λόγω της υπεραξίας που έχει ο συγκεκριμένος οργανισμός.

Τέλος, θα προωθηθεί το project της αξιοποίησης μιας σειράς υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ), ενώ κάποιες άλλες περιπτώσεις (πχ ΟΠΑΠ) πάνε μάλλον για αργότερα.

Πηγή: www.newscode.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή