Παπαρήγα: Καμιά κυβέρνηση δεν θα σώσει το λαό από τη χρεοκοπία

Το κέντρο των εξελίξεων θα το καθορίσει ο λαός, τους επόμενους μήνες, υποστήριξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι αυτές θα εξαρτηθούν από την ετοιμότητα του λαού να παρέμβει και την ικανότητά του να σταθεί όρθιος.

Παπαρήγα: Καμιά κυβέρνηση δεν θα σώσει το λαό από τη χρεοκοπία
2'

Τα προβλήματα θα λυθούν με σύγκρουση απέναντι σε μια κυβέρνηση οποιασδήποτε απόχρωσης που θα διαχειριστεί την κρίση υπέρ του κεφαλαίου, υποστήριξε η κ. Αλέκα Παπαρήγα σε ομιλία της στη Χαλκίδα, το βράδυ της Κυριακής.

Σε μια τέτοια κυβέρνηση, το ΚΚΕ αντιπαραθέτει τη λαϊκή εξουσία, ασκώντας την ιστορική του ευθύνη στο εργατικό και λαϊκό κίνημα σήμερα ως πρωτοπόρα δύναμη. Η κ. Παπαρήγα διευκρίνισε ότι η πάλη ως την λαϊκή εξουσία θα είναι σκληρή και προσέθεσε ότι «όμως ο λαός πρέπει να σκεφθεί αν είναι πιο σκληρή μια τέτοια μάχη, από την σκληρότητα και τη βαρβαρότητα που υφίσταται τώρα και η οποία θα ενταθεί».

Η κ. Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ έχει πλήρες πρόγραμμα δράσης, ετοιμότητα για ανώτερες μορφές δράσης και ικανότητα να καθοδηγήσει τον λαό, χωρίς να τον υποκαθιστά, στο να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, «τότε που καμία κυβέρνηση δεν θα τον σώσει», και προσέθεσε ότι το κόμμα διαθέτει τεράστια εμπειρία, οργάνωσης και δράσης σε κάθε μορφής συνθήκες, υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ ήταν εκείνο που οργάνωσε τη μάχη κατά της πείνας στην Κατοχή, και σημείωσε ότι το κόμμα ξέρει να οργανώνει τον λαό και να αποφεύγει τις προβοκάτσιες.

«Η μόνη σταθερή Κοινοβουλευτική Ομάδα θα είναι εκείνη του ΚΚΕ και εμείς θα αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη έστω και για να αποσπάσουμε κάτι θετικό» είπε η κ. Παπαρήγα, υπενθυμίζοντας ότι «η προηγούμενη δύναμη της ΚΟ του ΚΚΕ με 22 βουλευτές του επέτρεψε να ζητήσει και ορισμένες ονομαστικές ψηφοφορίες που οδήγησαν ορισμένους βουλευτές άλλων κομμάτων να καταψηφίσουν το Μνημόνιο».

Αναφερόμενη στις προτάσεις κυβερνητικής συνεργασίας είπε, «τους τσάκισε το ότι το ΚΚΕ σε μια δύσκολη στιγμή και με κόστος είπε 'όχι'» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι «αυτό το 'όχι' θα βγει σε καλό για τον λαό».

«Όταν συμμαχήσουμε, θα το κάνουμε ανοιχτά και μπροστά στον λαό» είπε η κ. Παπαρήγα, και κατέληξε ότι «εδώ μας ζητούν υποχωρήσεις για το σήμερα, ζητούν υποχωρήσεις από την στρατηγική μας για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τα μονοπώλια».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή