Ανατροπές στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ο Ευ. Βενιζέλος

Δέσμη πέντε προτάσεων από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ξεκαθαρίζει τη στάση του απέναντι στους κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Θ. Πάγκαλο
Ανατροπές στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει ο Ευ. Βενιζέλος
1'

Προαναγγελία «τεκτονικών αλλαγών» στο ΠΑΣΟΚ λέγεται ότι προετοιμάζει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του κόμματος άφησε να εννοηθεί -στο πλαίσιο των συνεντεύξεων που παρεχώρησε τόσο στο Mega, όσο και στη διακαναλική- ότι το βράδυ των εκλογών θα αναγγείλει αλλαγές και ανατροπές σοκ.

Ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνει σε όλους του τόνους ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ που πήγε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και βαδίζει στις εκλογές στις 17 Ιουνίου, δεν είναι το δικό του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζει ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στις διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας και ότι ο ίδιος ανέλαβε πριν από τρεις μόλις μήνες και ενώ ήδη η χώρα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν χρησιμοποίησε τυχαία τη φράση: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ έχει σαπίσει». Γνωρίζει ότι οι εκλογές της 17ηςΙουνίου θα είναι εξαιρετικά δύσκολες για το ΠΑΣΟΚ που δύσκολα θα κρατήσει τις δυνάμεις του.

Οι κινήσεις

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να προλάβει κινήσεις αμφισβήτησης αλλά και να οδηγήσει σε πολιτική αποστρατεία όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνδέθηκαν με τη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Σε περίπτωση που το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ είναι μονοψήφιο, ο κ. Βενιζέλος το ίδιο κιόλας βράδυ, στη δήλωσή του, αναμένεται –σύμφωνα με έγκυρες πηγές- να κινηθεί ανατρεπτικά.

  • Θα εξαγγείλει τη δημιουργία μιας νέας και σύγχρονης Κεντροαριστερής παράταξης αποφεύγοντας να μιλήσει για την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ.
  • Θα τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλλει στο σχηματισμό κυβέρνησης και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς όμως να συμμετέχουν στελέχη του σε αυτήν.
  • Θα ανακοινώσει ότι όσοι διετέλεσαν Υπουργοί και έχουν πάνω από 4 κοινοβουλευτικές θητείες δεν θα είναι και πάλι υποψήφιοι στη Νέα Κεντροαριστερή Παράταξη. Στοχεύει ευθέως στους κυρίους Ανδρέα Λοβέρδο, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση.
  • Θα προδιαγράψει ότι το πολιτικό προσωπικό της νέας παράταξης που θα ανασυσταθεί θα αποτελείται από νέα πρόσωπα 25άρηδες και 35άρηδες.
  • Θα κλείσει ερμητικά την πόρτα στον τέως πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου καταλογίζοντάς του το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ ενώ θα προχωρήσει σε απόλυτη ρήξη με τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο.
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή