Παύλος Μαρινάκης: Κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα οι εκλογές

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε για το τι διακυβεύεται στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Παύλος Μαρινάκης: Κρίσιμο σταυροδρόμι για τη χώρα οι εκλογές
6'

«Αυτές οι εκλογές είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την χώρα. Δεν υπάρχει περιθώριο να πάμε ούτε μισό βήμα πίσω», είπε ο γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος κατέδειξε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της πολιτικής ζωής μας τον λαϊκισμό, κατά την συζήτηση με αντικείμενο την πολιτική για την επόμενη γενιά, στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης και ο συγγραφέας, Χρήστος Χωμενίδης.

Ο κ. Μαρινάκης ανέδειξε την υγεία και την παιδεία ως τις μεγάλες προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας για την κυβέρνηση της ΝΔ και προκάλεσε τα υπόλοιπα κόμματα να συμφωνήσουν στις πολιτικές που οδηγούν μπροστά τον τόπο, δημιουργούν όραμα για την νέα γενιά και κρατούν τους νέους στην πατρίδα τους, όπως είναι η σύγκλιση στην συνταγματική αναθεώρηση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Τόνισε ότι πλέον υπάρχει μόνον χώρος για λύσεις, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιλέγει τον εύκολο λαϊκίστικο δρόμο να μιλήσει στους νέους για να αποσπάσει εύκολα την ψήφο τους, λέγοντάς τους «σε έκοψε η Κεραμέως», όταν αυτό που πρέπει να πεις είναι πως δεν μπορείς να περάσεις στο πανεπιστήμιο με 3. Χαρακτήρισε «παρανοϊκά πράγματα» τα όσα λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης και επισήμανε ότι αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή είναι να δούμε ποιοι τον θεωρούν εν δυνάμει εταίρο.

Ο κ. Μαρινάκης, υπογράμμισε ότι πολιτική για την επόμενη γενιά είναι αυτή που απαντά στις ανάγκες του παρόντος, έχει το βλέμμα στο μέλλον και προσπαθεί να περιορίσει τις παθογένειες του παρελθόντος. Προσέθεσε πως για να γίνουν και τα τρία αυτά, χρειάζονται και νέα πρόσωπα (διότι έχοντας το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα, που παρότι ο νεότερος πρωθυπουργός της αντιπολίτευσης δεν λειτούργησε προς όφελος της νέας γενιάς) και νέες ιδέες σε συνδυασμό με μετρήσιμες πολιτικές, που θα απαντούν στα μεγαλύτερα προβλήματα όλων των γενεών και πολιτικές που θα δημιουργήσουν το έδαφος για να ζήσουν καλύτερα οι νέες γενιές.

Ανέφερε ότι τέτοιες πολιτικές εφαρμόζονται την τελευταία τετραετία από την κυβέρνηση, με την αύξηση των θέσεων εργασίας κατά 300.000 οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είναι επισφαλείς και δεν αναφέρονται σε πολύ χαμηλούς μισθούς, την αύξηση του εισοδήματος καθώς έχει αυξηθεί ο μέσος μισθός (από τα 1046 στα 1176 και στόχος είναι να πάει στα 1500 σταδιακά στο τέλος της επόμενης τετραετίας) έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός που ήταν πολύ χαμηλός στη χώρα μας (παρελήφθη στα 650 ευρώ, πήγε 780 και πρέπει να φτάσει κοντά στα 1000 στο τέλος της τετραετίας) την δημιουργία των συνθηκών ώστε οι νέοι να νιώθουν ότι ζουν σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα κάτι που γίνεται με την ψηφιακή επανάσταση (δημιουργία 1 εκ 200 εκ ψηφιακές συναλλαγές, 1500 υπηρεσίες ψηφιακά). Ακόμη ο γραμματέας της ΝΔ, είπε ότι μειώθηκαν οι επισφαλείς θέσεις εργασίας κατά 35%, ενώ οι θέσεις εργασίας με μισθούς πάνω από 1000 ευρώ αυξήθηκαν κατά 20%. Επιπλέον αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κατοικίας για τους νέους και αυτό των 8 εκ. που έπεται την ερχόμενη τετραετία.

Για την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, έκανε λόγο ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ο οποίος διαπίστωσε ότι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν ήταν αποσπασματικές και επικέντρωσε στη λήψη μέτρων για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό. «Πρέπει να υπάρχει η αίσθηση της αξιοκρατίας και της εμπιστοσύνης απέναντι στο κράτος, στις ανεξάρτητες αρχές, από τους νέους» είπε και ανέφερε ότι οι πολιτικές που συνέτειναν προς αυτή την κατεύθυνση ήταν το ΑΣΕΠ και η Διαύγεια, οι οποίες όμως δεν εξελίχθηκαν. Τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση σε πολιτικές για ένα καλύτερο κοινωνικό κράτος με καλή δημόσια Υγεία και Παιδεία και καλύτερους μισθούς με βελτίωση του εισοδήματος και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που ανέδειξε το πρόβλημα της κατοικίας για τους νέους, καθώς το 50% του πραγματικού εισοδήματος τους ξοδεύεται στο νοίκι κι αυτό αποτελεί τεράστιο ζήτημα για την δημιουργία οικογένειας.

Μεγάλο έλλειμμα της χώρας μας να εκπαιδεύσει τους νέους ανθρώπους σε σύγχρονα επαγγέλματα και νέες δεξιότητες, όπως αυτό των τεχνικών ασφάλειας για την αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος, ανέδειξε ο αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης ο οποίος κατέθεσε στην συζήτηση στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αυτή τη στιγμή το κυβερνοέγκλημα θα κοστίσει στην παγκόσμια οικονομία 10,5 τρις δολάρια. «Αυτό δημιουργεί μια αγορά νέων ανθρώπων οι οποίοι θα πολεμήσουν τις κυβερνοεπιθέσεις η οποία εκτιμάται ότι μέχρι το 2030 θα είναι 2 τρις δολάρια. Έχετε ακούσει τα πανεπιστήμια να εκπαιδεύουν νέους σε αυτό τον χώρο; Βγάζουμε θεατρολόγους και μουσικολόγους" είπε και τόνισε ότι "έχουμε μείνει πολύ πίσω σε αυτό τον τομέα».

Εκτίμησε ότι στα επόμενα 15 χρόνια θα απαιτηθεί δυο και τρεις φορές επανεκπαίδευση των νέων που βγαίνουν τώρα από τα πανεπιστήμια κι επισήμανε ότι οι άνθρωποι που θα εκπαιδευτούν στην κυβερνοασφάλεια θα μπορούν να παίρνουν πολύ υψηλούς μισθούς. Αφού είπε ότι υπάρχει έλλειψη τεχνικών ασφαλείας, στηλίτευσε το γεγονός ότι δεν έγινε καν συζήτηση στο πολιτικό πεδίο για το πως θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για την εκπαίδευση νέων που θα απασχοληθούν σε τέτοιους τομείς.

Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης είπε ότι αποτελεί σύμπτωμα ηλιθιότητας και πονηρίας το να εργαλειοποιεί τους νέους μια τάξη πραγμάτων από μεσήλικες, να κλαίει για τους νέους και να διεκτραγωγεί τους νέους, καθώς κάτι τέτοιο είναι αναντίστοιχο προς το σφρίγος και την αξία των νέων. «Στην πραγματικότητα τους αφήνουν παγερά αδιάφορους» είπε και εξέφρασε τον φόβο του για το τί θα ψηφίσουν οι νέοι 17 με 24 ετών κι αν θα πάνε να ψηφίσουν.

Παρεμβαίνοντας ο αναλυτής, Ανδρέας Δρυμιώτης, είπε ότι η δημοσκόπηση που δείχνει ότι το 12,9% των νέων από 17 έως 24 ετών, πηγαίνει στο κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη, αποτελεί ένα «τεράστιο καμπανάκι προς την πολιτική διότι κάτι δεν πάει καλά με την νεολαία μας». «Αυτά που λέει είναι ανοησίες, δεν μπορούν να υλοποιηθούν, δεν γίνονται κι είναι κρίμα ότι έχει παρασύρει αυτά τα παιδιά» τόνισε.

Απαντώντας ο κ. Χωμενίδης σ΄ερώτημα , είπε ότι η πολιτική ορθότητα την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα στην ακραία της μορφή, είναι κάτι το οποίο θα παρέλθει. «Ειδικά αυτή η πολιτική ορθότητα, θα τελειώσει διότι θα θυμηθούμε αυτό που έλεγε ο Λορέντζος Μαβίλης ότι δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις, υπάρχουν χυδαίοι άνθρωποι. Συνεπώς το να λογοκρίνονται εκ των υστέρων τα σπουδαία έργα της λογοτεχνίας, είναι σύμπτωμα ηλιθιότητας» τόνισε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή