Δημοσκόπηση Prorata: Στις 4 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Prorata: Έρευνα για λογαριασμό του ATTICA TV απεικονίζει τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται με 4 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 20 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Δημοσκόπηση Prorata: Στις 4 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου / INTIME
1'

Νέα δημοσκόπηση παρουσιάστηκε από την Prorata, για λογαριασμό του ATTICA TV. Σε σχέση με την τελευταία έρευνα της ίδιας εταιρείας, φαίνεται να έχει «ανοίξει» κατά 1,5% η «ψαλίδα» ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 9,5%, ενώ το ΚΚΕ ανέρχεται στο 6% και το ΜΕΡΑ 25 στο 3,5%. Η Ελληνική Λύση είναι στο 3% ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στο 10,5%.

Στο ερώτημα για το αν η χώρα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, εκεί φαίνεται να «ανοίγει» λίγο περισσότερο η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία ανέρχεται στο 34,5% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 29,5% με τη διαφορά να διαμορφώνεται στις πέντε μονάδες.

Σε αυτή τη δεύτερη εκλογή τα στοιχεία δείχνουν συμπίεση των μικρότερων κομμάτων, με το ΠΑΣΟΚ να πέφτει στο 8%, ενώ ΜΕΡΑ 25 και Ελληνική Λύση πέφτουν κάτω από το 3%.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα