Εκλογές 2023 - Ντιμπέιτ: Απορρίφθηκε η πρόταση των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση

Σε 6 θεματικές ενότητες θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαΐου
Εκλογές 2023 - Ντιμπέιτ: Απορρίφθηκε η πρόταση των δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση
1'

Έξι θα είναι οι θεματικές ενότητες του debate που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 10 Μαϊου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, όπως αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή. Συγκεκριμένα, προστέθηκε μία ακόμη ενότητα που αφορά τη νέα γενιά ενώ απορρίφθηκε η πρόταση των έξι δημοσιογράφων για ελεύθερη ερώτηση.

Οι θεματικές ενότητες του debate:

1) Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
2) Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
3) Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
4) Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
5) Περιβάλλον και Ενέργεια

και η προσθήκη

6) Νέα Γενιά

Οι πολιτικοί αρχηγοί στο τέλος του debate θα έχουν τρία λεπτά στη διάθεσή τους, έκαστος για να τοποθετηθούν ελεύθερα.

Στην πρώτη θεματική ενότητα θα ξεκινήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη δεύτερη θεματική ενότητα ο Αλέξης Τσίπρας, στην τρίτη ο Νίκος Ανδρουλακης, στην τέταρτη ο Δημήτρης Κουτσουμπας, στην πέμπτη ο Κυριάκος Βελόπουλος και στην έκτη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στην ελεύθερη τοποθέτηση αποφασίστηκε πως θα ξεκινήσει πρώτος ο Γιάνης Βαρουφάκης και τελευταίος θα τοποθετηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δημοσιογράφοι που θα πάρουν μέρος στο ντιμπέιτ, με αλφαβητική σειρά είναι: Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και Ράνια Τζίμα (MEGA) και συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Κουβαράς.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή