Εκλογές 2023 - Αλέξης Τσίπρας: Με 50άρια και 150άρια κανείς δεν σώθηκε

Εκλογές 2023: Η χιουμοριστική αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το ντιμπέιτ, στη συνέντευξή του στο κανάλι OPEN.

Την πεποίθησή του ότι δεν θα έχουμε τόσο μεγάλη αποχή στις εκλογές, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη.

Για τη χθεσινή εξαγγελία του πρωθυπουργού για τους νέους, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι με 50άρια και 150άρια κανείς δεν σώθηκε λίγο πριν από την κάλπη. Προσέθεσε ότι τέτοιου είδους εξαγγελίες γυρνάνε και μπούμερανγκ και καταλόγισε ερασιτεχνισμό, πανικό και έλλειψη σοβαρότητας. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι νέες εξαγγελίες για παροχές της τελευταίας στιγμής απαντάνε «σε πολύ καλά επεξεργασμένες θέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Δεν θα λυθεί το πρόβλημα των νέων με 150 ευρώ», σημείωσε τονίζοντας πως τα προβλήματα των νέων σχετίζονται με τις σπουδές τους, δηλαδή την ελάχιστη βάση εισαγωγής, με τη στεγαστική κρίση στην Ελλάδα, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ και με τις συνθήκες εργασίας, ελαστικές σχέσεις και χαμηλούς μισθούς.

Παρατήρησε, ακόμα, ότι η απόφαση του πρωθυπουργού ήρθε 10 ημέρες μετά την εξαγγελία του προγράμματος της ΝΔ. Επίσης, ανέφερε ότι ξαφνικά η ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμήθηκε το επίδομα τέκνου.

Συμπληρώνοντας την απάντησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, στις οποίες περιλαμβάνονται μέτρα στήριξης για τις μητέρες, όπως ο διπλασιασμός του επιδόματος και για τα νέα ζευγάρια, όσον αφορά τη στέγη.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε την κατάργηση της βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Με την ελάχιστη βάση εισαγωγής έχουν κοπεί 60.000 παιδιά μέχρι σήμερα.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζουράρι, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «δεν έχουμε τίποτα με τα παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικά κολλέγια».

Σχετικά με τη συνεργασία μετά τις εκλογές, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι απολύτως λογικό τα κόμματα να διεκδικούν τον χώρο τους.

Ωστόσο, χαρακτήρισε αδιανόητο τα μικρότερα κόμματα να θέλουν μεν την απλή αναλογική αλλά να αρνούνται να πάρουν ευθύνη για το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος.

Μάλιστα, είπε πως δεν έχει καμία αμφιβολία πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και με μισή μονάδα μπροστά, δεν θα πάει σε επαναληπτικές εκλογές, αλλά θα ψάξει να βρει τον τρόπο, είτε με πιέσεις, είτε με συνεργασία με τα κόμματα της Δεξιάς πολυκτοικίας, «είτε μήπως πάρει και βουλευτές μεμονωμένους», για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Περαιτέρω, είπε πως θεωρεί ανιστόρητη τη φράση που είπε ο Δ. Κουτσούμπας «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος».

Για τον κ. Ανδρουλάκη, είπε ότι τηρεί στάση ενός ανιστόρητου διμέτωπου και χαρακτήρισε προβληματικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει θέσει πρωταρχικό το ζήτημα των προσώπων.

Τέλος, σχολιάζοντας την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι στις δεύτερες εκλογές πρέπει να γίνει ντιμπέιτ, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε κάνοντας χιούμορ πως «αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Αλλά δεν το πιστεύω».

Δείτε τη συνέντευξη