Εκλογές 2023 - ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζονται να παίξουν ξανά τη χώρα στα ζάρια όπως το 2015

Εκλογές 2023: Δικαιωμένοι αισθάνονται στη ΝΔ μετά την αποκάλυψη της είδησης περί τοπικών νομισμάτων που πρότειναν ο Τσακαλώτος και οι «53+»

«Εμείς τα λέγαμε, ότι οι "Δήμητρες" του Βαρουφάκη δεν ήταν μια προσωπική του εκτίμηση. Ο τυχοδιωκτισμός έχει ριζώσει στον ΣΥΡΙΖΑ», είναι η εξήγηση που δίνουν στην Πειραιώς και υποστηρίζουν ότι όλα αυτά τα επικίνδυνα σχέδια τα γνώριζε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και απλά προσπαθούσε να τα καλύψει και να τα κρύψει μέχρι τις εκλογές. Μάλιστα σημειώνουν πως η πρόταση αυτή του Τσακαλώτου μπορεί να μην «πέρασε», αλλά η Κουμουνδούρου προσπαθούσε εδώ και ένα μήνα να την κρατήσει κρυφή διότι όπως λένε στη ΝΔ οι ιδεοληψίες και οι εμμονές του 2015 δεν έχουν φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κυβερνών κόμμα λένε ότι ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της ομάδας των «53+» για πληρωμή σε τοπικά νομίσματα υπογράμμισε ότι «για να στηθεί ένα τοπικό νόμισμα - που δεν είναι κακή ιδέα, το έχουμε και εμείς στο πρόγραμμά μας - χρειάζεται το "Δήμητρα" γιατί κάπου πρέπει να θεμελιωθεί».

Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε: «Γιατί με ρωτούν συνάδελφοί σας «δεν τινάξατε στον αέρα οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας με ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ με το "Δήμητρα" όχι το αντίθετο κάναμε». «Βάλαμε την βάση για μια πραγματική προοδευτική διακυβέρνηση που προφανώς δεν ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν άργησε να αντιδράσει στον σάλο που προκλήθηκε με αυτή τη νέα πρόταση και έκανε λόγο για νέες τυχοδιωκτικές επιλογές και μάλιστα από υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τον επί τέσσερα χρόνια υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Τσίπρα. Η ΝΔ κάνει ευθεία σύγκριση με τις «Δήμητρες» του Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίο αναφέρει ως εν δυνάμει κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρει πως δεν πρέπει να επιτραπεί να παιχτεί ξανά το μέλλον της χώρας στα ζάρια.

«Μπορεί για την ελληνική κοινωνία οι μνήμες από τις τυχοδιωκτικές επιλογές του κ.Τσίπρα το 2015 να φαντάζουν εφιάλτης, για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, εξακολουθούν να αποτελούν σημείο αναφοράς. Μετά τις "Δήμητρες" του εν δυνάμει κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρουφάκη, η συνιστώσα "των 53" του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία στελέχη του, όπως ο επί 4 χρόνια υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτος, προτείνει τοπικά νομίσματα!», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

«Στο κείμενο που αναρτήθηκε στις 12 Μαρτίου 2023 με τίτλο "Συμβολή στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα", αναφέρεται επί λέξει: "Σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της περιφερειακής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, θα υιοθετηθεί η χρησιμοποίηση τοπικών μέσων πληρωμής (τοπικά, συμπληρωματικά νομίσματα), έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά διαθέσιμων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, για την αύξηση της παραγωγής αγαθών, τις νέες υποδομές παραγωγής ηλεκτρισμού και προστασίας από ακραία φαινόμενα και την προσφορά κοινωνικών υπηρεσιών"».

Τέλος, το κυβερνών κόμμα υπογραμμίζει πως: «Φαίνεται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι εξακολουθούν να μην πιστεύουν στο ευρώ. Κι επειδή δεν έμαθαν τίποτα από το παρελθόν, ετοιμάζονται να παίξουν ξανά τη χώρα στα ζάρια. Οι πολίτες δεν θέλουν να ξαναζήσουν τυχοδιωκτισμούς και περιπέτειες. Θέλουν σταθερότητα, ανάπτυξη, προκοπή. Και δεν θέλουν να πληρώσουν ξανά τις ιδεολογικές εμμονές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν λέει τίποτα για τα συμπληρωματικά νομίσματα

Χαμός στο πολιτικό σκηνικό με τα τοπικά νομίσματα του Τσακαλώτου - «Ωραία ιδέα», λέει ο Βαρουφάκης

Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση Alco: Διατηρεί προβάδισμα 6,6% η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ