Εκλογές 2023: Από τους νέους και… τη Μακεδονία πηγάζει η αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2023: Δεν κρύβουν στην Κουμουνδούρου την αισιοδοξία τους ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου, το κόμμα τους θα είναι πρώτη δύναμη στις εκλογές και πως έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας.

Εκλογές 2023: Από τους νέους και… τη Μακεδονία πηγάζει η αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ
2'

Το θετικό κλίμα στις τάξεις τους ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανές. Το δείχνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε κάθε δημόσια εμφάνιση του, το μεταφέρουν και οι στενοί συνεργάτες του στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, η αισιοδοξία αυτή υπάρχει παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνετη πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με αριθμούς που οδηγούν ακόμα και σε αυτοδυναμία, σε πιθανές δεύτερες κάλπες.

Η Μακεδονία και η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Το ερώτημα, επομένως, που εύλογα τίθεται, είναι από που αντλούν αυτή την αυτοπεποίθηση. Η βασική απάντηση που δίνουν, είναι το τι εισπράττουν στην επαφή τους με τους πολίτες, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το 2019.

Όχι μόνο δεν τους αντιμετωπίζουν με δυσπιστία, αλλά αντίθετα, λένε, συζητούν μαζί τους ακόμα και εκείνοι που δεν ήθελαν να τους βλέπουν πριν από μερικά χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων αναφέρουν, είναι η Μακεδονία.

Στη βόρεια Ελλάδα, η οποία «τιμώρησε» το κόμμα τους πριν από τέσσερα χρόνια, τίποτα δεν μοιάζει το ίδιο. Στον ΣΥΡΙΖΑ αισιοδοξούν ότι μπορούν να κερδίσουν 4 στις 5 εκλογικές περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας, τουλάχιστον δύο στην Κεντρική, αλλά και την Ά Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, έμειναν και οι ίδιοι άφωνοι με τον κόσμο και τον παλμό που είχε η χθεσινή συγκέντρωση στη συμπρωτεύουσα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ήταν προγραμματισμένη για έναν μεγάλο μεν, κλειστό δε, χώρο. Όμως, ήταν τόσο μεγάλη προσέλευση του κόσμου, που τελικά πραγματοποιήθηκε στον ανοιχτό χώρο της ΔΕΘ.

Οι νέοι θα κρίνουν το παιχνίδι

Στη φετινή εκλογική αναμέτρηση, θα λάβουν μέρος και σχεδόν 450.000 νέοι άνθρωποι, που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά. Πρόκειται για τη λεγόμενη «γενιά της πανδημίας» που δεν έχει και τις καλύτερες εμπειρίες από τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στη ψήφο των νέων παιδιών, ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει πάρα πολλά, καθώς παραδοσιακά στηρίζεται από τη νεολαία. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας έκανε νέο προσκλητήριο για να πάνε στις κάλπες, υπογραμμίζοντας ότι αν ψηφίσουν μαζικά, θα στείλουν στον «κουβά» όλες τις δημοσκοπήσεις.

Σχετικές ειδήσεις

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Η «πόρτα» Ανδρουλάκη σε Τσίπρα και οι «υπόγειοι δίαυλοι των ηττημένων»

Εκλογές 2023 Αλέξης Τσίπρας: Με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάμε σε δεύτερες κάλπες

Αλέξης Τσίπρας: Το «προτιμάς εμένα ή τον Μητσοτάκη» και η ατάκα «δεν κορόιδεψα τον λαό»

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή