ΣΥΡΙΖΑ: Αναμονή και αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα - Τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας

Η ώρα της κρίσης έφτασε, για όλους. Ο ελληνικός λαός με τη ψήφο του θα αποφασίσει την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, εκτός και αν το αποτέλεσμα της κάλπης οδηγήσει σε νέα εκλογική αναμέτρηση μέσα στο καλοκαίρι.

Στην Κουμουνδούρου υπάρχει ικανοποίηση -σε γενικές γραμμές- για τον τρόπο που κύλησε η προεκλογική περίοδος, συνολικά, παρά τα «φάλτσα» της τελευταίας εβδομάδας. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα στους πολιτικούς συντάκτες με τους οποίους γευμάτισε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα, που θα δώσει την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ και θα ανοίξει τον δρόμο για τον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης την επομένη των εκλογών. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο στόχος του εδώ και δύο χρόνια και αυτό πιστεύει ότι θα συμβεί.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε «ρεπό», χθες, στους στενούς του συνεργάτες, ώστε να χαλαρώσουν πριν την αυριανή ημέρα, που προβλέπεται να είναι μεγάλη. Μόνο ο αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης, πήγε στην Κουμουνδούρου μετά το γεύμα στο Μικρολίμανο.

Σήμερα, όλοι τους αναμένεται να είναι από νωρίς στα γραφεία του, καθώς οι συσκέψεις αναμένεται να είναι συνεχείς. Επομένως, χρειαζόντουσαν μερικές ώρες ξεκούρασης μετά από την κοπιαστική προεκλογική περίοδο. Από εκεί και πέρα, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα κρίνει αν ήταν αρκετά αυτά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα παρακολουθήσει το exit poll και τα πρώτα αποτελέσματα στο σπίτι του, στην Κυψέλη, μαζί με την οικογένεια του και στενούς φίλους και συνεργάτες. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στην Κουμουνδούρου, όπου θα κάνει και δήλωση.

Νωρίτερα, στις 09.30, θα ψηφίσει στην Αθήνα, στο συγκρότημα που στεγάζονται το 27ο και 30ο δημοτικά σχολεία της Αθήνας.