Εκλογές 2023 - Γιάννης Οικονόμου: Μπροστά η χώρα μόνο με τη Νέα Δημοκρατία

Εκλογές 2023: Τον στόχο η ΝΔ να έχει μια ασφαλή αυτοδυναμία «για να πορευθεί η χώρα με γρήγορους ρυθμούς μπροστά», προσδιόρισε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον Realfm 97,8. 

Εκλογές 2023 - Γιάννης Οικονόμου: Μπροστά η χώρα μόνο με τη Νέα Δημοκρατία
2'

Το διακύβευμα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι ότι «ψηφίζουμε πρωτίστως κυβέρνηση», δήλωσε σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Στις εκλογές πρωτίστως ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Αυτό είναι το διακύβευμα και προς αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψουμε σκληρά τον επόμενο μήνα, τις επόμενες ημέρες μέχρι τις εκλογές, προκειμένου να αναδειχθεί αυτό στον ελληνικό λαό: ότι όσα κόμματα και να μπουν στη Βουλή, όπως και να είναι τα πράγματα, οι Έλληνες πολίτες δεν θα δημιουργήσουν συνθήκες ασάφειας και αστάθειας, ούτε η ασφάλεια και η προοπτική της χώρας θα κριθεί στη μια-μιάμιση μονάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε πως «θα επιδιώξουμε με σεμνότητα, με σεβασμό στο κριτήριο τους να πάρουμε εκείνο το ποσοστό που, ανεξαρτήτως πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία να έχει μια ασφαλή αυτοδυναμία για να πορευθεί η χώρα με γρήγορους ρυθμούς μπροστά». Μάλιστα, τόνισε πως το ζητούμενο είναι το γκάζι και όχι το φρένο και αυτό θα προσπαθήσει να αναδείξει η ΝΔ όλο το επόμενο διάστημα.

Περαιτέρω, επισήμανε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, κάθε εκλογική αναμέτρηση είναι διαφορετική και πως η κάλπη είναι άδεια και ο εφησυχασμός είναι ένας από τους αντιπάλους. «Για αυτό και από την πρώτη κιόλας μέρα ο πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη έχουμε εξηγήσει ότι είναι μια τελείως διαφορετική εκλογική αναμέτρηση, πιο κρίσιμη από την προηγούμενη, δεδομένου ότι από αυτή θα προκύψει η επόμενη κυβέρνηση. Ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Ο κόσμος, με το μήνυμα που έστειλε στις εκλογές της 21ης Μαΐου, δήλωσε εμφατικά από ποιον θέλει να κυβερνηθεί, ποιο πρόγραμμα προέκρινε, ποιον πολιτικό λόγο, ποιο ήθος, ποιο αφήγημα επικρότησε» σημείωσε.

Επίσης, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης στο τραπέζι πέραν αυτής που περνά μέσα από ασφαλή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Επανέλαβε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και καμία περίπτωση να συνεργασίας με κανένα κόμμα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας. «Το είχαμε πει και την πρώτη φορά, το λέμε και τώρα. Είμαστε ένα κόμμα που κοιτάει προς τη Δύση, ενώ ο κ. Βελόπουλος κοιτάει προς την Ανατολή, σχηματικά, κυριολεκτικά και συμβολικά» σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή