Εκλογές 2023: Φουλ περιοδείες με εθνικά και μεταναστευτικό στην ατζέντα Μητσοτάκη

Με αιχμή τα εθνικά θεματα και το μεταναστευτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε τον τελευταίο κύκλο των περιοδειών του από τη Λακωνία με στόχο να καταγράψει ποσοστά καύσωνα σε όλη την Ελλάδα
ΑΡΧΕΙΟ/EUROKINISSI

Ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν παρεκκλίνει σε ζητήματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια:
«Η προσπάθεια της εθνικής ανάταξης, αυτός ο αγώνας για τη διαρκή στήριξη των Ενόπλων Δυνάμεών μας, αυτή η προσπάθεια να φυλάμε τα σύνορά μας - γιατί η χώρα έχει σύνορα και στη θάλασσα και στον αέρα και στη στεριά- θα συνεχιστεί. Με ανθρωπισμό πάντα, διότι -ξέρετε- κανείς δεν έχει σε αυτή τη χώρα το μονοπώλιο του ανθρωπισμού», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

Είπε επίσης: «Είναι πραγματικά παράξενο να έρχονται τώρα και να μας κουνάνε το δάχτυλο, ποιοι; Αυτοί οι οποίοι μετέτρεψαν τη χώρα σε κέντρο διερχομένων και αυτοί οι οποίοι ανέχτηκαν την τραγωδία, το κολαστήριο της Μόριας, με τα ασυνόδευτα ανήλικα και με τις τραγικές καταστάσεις που επικρατούσαν στην πατρίδα μας πριν το 2019».

«Δεν θέλουμε να γυρίσουμε, λοιπόν, πίσω σε αυτό το παρελθόν. Θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά. Θα προχωρήσουμε μπροστά με μία ισχυρή λαϊκή εντολή, με μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να έχει τη δύναμη να υλοποιήσει τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΝΔ.

Έμποροι της ανθρωπιάς

Από το Γύθειο άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε για δήθεν ανθρωπιά: «Δεν θέλω να ασχοληθώ πολύ μαζί τους. Τους αφήνουμε μόνους τους στην απομόνωσή τους. Απλά θέλω μόνο να θυμίσω ότι όλοι αυτοί οι οποίοι σήμερα εμφανίζονται ως οι δήθεν αυθεντικοί εκφραστές της ανθρωπιάς ήταν οι ίδιοι οι οποίοι επέτρεψαν τα «κάτεργα της Μόριας». Ήταν οι ίδιοι που άνοιξαν τα σύνορα της πατρίδος σε εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι πέρασαν από την Ελλάδα το 2015. Ήταν οι ίδιοι οι οποίοι πριν από λίγες μέρες καταδικάστηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν τότε στη Μόρια. Και αυτοί έρχονται τώρα και μας λένε ότι είναι οι μόνοι οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για ανθρωπισμό».

Φουλ περιοδείες από Δευτέρα

Από τη Δευτέρα, το πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ θα είναι πολύ σφιχτό. Ξεκινά από την πλατεία Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα και η επόμενη στάση είναι η Αμφιλοχία. Αμέσως μετά θα κατευθυνθεί στη Φιλιππιάδα και το βράδυ μιλά στα Ιωάννινα, με την ομιλία του να είναι προγραμματισμένη κατά σύμπτωση την ίδια ώρα με αυτή του Αλέξη Τσίπρα, απλώς σε διαφορετικό σημείο της πόλης.

Την Τρίτη, θα βρίσκεται στη Χαλκιδική και την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, πλησίον του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ για την Πέμπτη θα προγραμματιστεί κάποια σύντομη εξόρμηση εντός Αττικής.

Η κορύφωση του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ καταλήγει το απόγευμα της Παρασκευής με μια κεντρική εκδήλωση στο Σύνταγμα, με τον κ. Μητσοτάκη να μετακινείται από το Θησείο που αντιμετωπίζονταν ως «γούρικο» σημείο και είχαν γίνει οι δύο προηγούμενες κεντρικές συγκεντρώσεις της ΝΔ στο Λεκανοπέδιο.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο κ. Μητσοτάκης προγραμματίζει, παράλληλα, να δώσει και τρεις τελευταίες τηλεοπτικές συνεντεύξεις πριν τις εκλογές: στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, στην εκπομπή Live News του Mega και στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ.

Στη ΝΔ υπάρχει ούριος άνεμος για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν πολύ ψηλά το κόμμα, αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και καμία αλαζονεία. Οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη να καρατομήσει σε χρόνο dt τον Σπύρο Πνευματικό και τον Σπήλιο Κρικέτο δείχνουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει καμία διάθεση και πρόθεση να συμβιβαστεί με δήθεν ισορροπίες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τις αρχές και τις αξίες της παράταξης.