Εκλογές 2023: Κρατά την έδρα της στη Β' Θεσσαλονίκης η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε «ας κοπιάσουν» για το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής που της δίνει το δικαίωμα να παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή για 12 λεπτά ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε, σήμερα, 26 Ιουνίου 2023, την πρόθεσή της να κρατήσει την έδρα που κέρδισε η Πλεύση Ελευθερίας στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Τούτο σημαίνει ότι στη νέα Βουλή θα βρεθεί και ο Διαμαντής Καραναστάσης που είναι και σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Από την πρόθεσή της αυτή βέβαια προκύπτει και η παρουσία του παλαίμαχου αθλητή, Σπήλιου Ζαχαρόπουλου ο οποίος υπήρξε δεύτερος στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, μία θέση, δηλαδή, πίσω από την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξήγησε πως αυτή τη απόφασή της σχετίζεται με το γεγονός ότι «αυτός είναι ο σχεδιασμός που υπάρχει εξ αρχής» προσθέτοντας για τον Διαμαντή Καραναστάση πως «σε ό,τι αφορά το κόμμα, δεν είναι ο σύντροφος μου, είναι ο συνιδρυτής της Πλεύσης που έχει σηκώσει μεγάλο βάρος».

Μάλιστα, η κα. Κωνσταντοπούλου έσπευσε να σχολιάσει και το ότι εκλέγονται βουλευτές ο Διαμαντής Καραναστάσης, ο Σπύρος Μπιμπίλας και η Τζώρτζια Κεφαλά που είναι τραγουδίστρια του μουσικού συγκροτήματος «Μπλε»: «σημαίνει ότι πρόκειται να πάρουμε πρωτοβουλίες που σε πολύ μεγάλο βαθμό έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό».

«Θα κάνουμε αντιπολίτευση και με καρδιά και με γροθιά, το έχουμε πει με όλους τους τρόπους, η καρδιά μας είναι για τους πολίτες και την κοινωνία και η γροθιά μας για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα των πολιτών», είπε στον ΑΝτ1 η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ υπογράμμισε πως στην Βουλή «ό,τι είναι βλαπτικό, όχι μόνο θα το καταψηφίζουμε, θα το ανακόπτουμε. Ό,τι θετικό θα το ψηφίζουμε».

Αναφορικά, δε, με το πού θα κάθονται στη Βουλή οι βουλευτές της Πλεύσης είπε ότι «δεν κοιτάμε ούτε Αριστερά ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά. Το που θα κάτσουμε είναι το τελευταίο, διότι έχουμε σκοπό να μην καθίσουμε λεπτό. Τα έδρανα θα καταλαμβάνονται, αλλά δεν θα πάρουμε ανάσα, θα τρέχουμε διαρκώς».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας εξέφρασε και την πρόθεση της να επιχειρηθεί να διεκδικηθεί έδρα στο ψηδοέλτιο Επικρατείας στο δεν εξέλεξε βουλευτή το κόμμα «θα το δούμε θα διεκδικήσουμε και κάτι παραπάνω. Εκτιμούμε ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα και θα τοποθετηθούμε όταν είμαστε έτοιμοι».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε «ας κοπιάσουν» για το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής που της δίνει το δικαίωμα να παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή για 12 λεπτά ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής λέγοντας, επίσης, ότι «ο τρόπος που θα κάνω χρήση των δικαιωμάτων μου θα φανεί. Θα κάνω εκείνα τα οποία είναι αναγκαία για την υπεράσπιση των πολιτών. Δεν είναι δικό μου δικαίωμα, αλλά ως ένα υπερασπιστικό εργαλείο των πολιτών».

Σχετικές ειδήσεις