Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόνο με συμφωνία στη Χάγη Ελλάδα και Τουρκία - Είπα για τη Ροδόπη στον Ερντογάν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοτπικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Με αναφορά σε όσα είχε καταγράψει η Αλεξία Τασούλη στο «Διπλωματικό Διαβατήριο» και το Newsbomb.gr, για την πιθανότητα προσφυγής στη Χάγη, σχολίασε τις εξελίξει στα Ελληνοτουρκικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για όσα συζήτησε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Βίλνιους στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το σημαντικό είναι να επιλυθούν οι διαφορές με τη γείτονα στον πυρήνα τους, όμως, ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί θα πρέπει να διατηρηθεί το καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες και να μην επιτρέψουμε στην περίοδο της έντασης των προηγούμενων μηνών.
«Η Τουρκία φαίνεται να είναι έτοιμη για στροφή στην εξωτερική πολιτική που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Αφορά το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Η Ελλάδα μπορεί να βγει μόνο ωφελημένη από αυτή τη στροφή», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, για την επόμενη ημέρα του ραντεβού με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Ο μεγάλος στόχος είναι να λύσουμε τον πυρήνα της διαφοράς με την Τουρκία. Αναφέρομαι στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα. Προφανώς έχουμε και άλλα προβλήματα, όπως το μεταναστευτικό και η διαχείρισή του», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Αν συμφωνήσουμε, μπορούμε να πάμε στη Χάγη. Δεν είναι μία απλή υπόθεση που θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Ακόμα και να μην το πετύχουμε, η διαφύλαξη του καλού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντική. Αυτό από μόνο του είναι ένα σημαντικό βήμα. Υπάρχει μια μεγάλη και τολμηρή ατζέντα, αλλά και αν δεν καταφέρουμε να συμφωνήσουμε στο μεγάλο ζητούμενο και η διαφύλαξη του καλού κλίματος είναι μία κατάκτηση και για τις δύο χώρες».
«Διαφορετικό το κλίμα στη συνάντηση με τον Ερντογάν»
Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, στόχος είναι να παραμείνουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας των δύο χωρών. «Δεν είμαστε αφελείς, αλλά να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο», σημείωσε. Μάλιστα δεν αποκάλυψε το περιεχόμενο των συζητήσεων με τον πρόεδρο Ερντογάν ενώ για το αν τον εμπιστεύεται ανέφερε πως εισέπραξε διαφορετική ατμόσφαιρα σε σχέση με προηγούμενες συναντήσεις.
Μιλώντας για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως και οι δύο πλευρές έχουν επιδείξει μια θετική διάθεση και πως τηρούνται όσα συμφωνούνται στη διάρκεια των επαφών που γίνονται.
Μιλώντας για τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την προσφυγή στη Χάγη, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι προς όφελος της Ελλάδας. Σχετικά με το αν υπάρχει κίνδυνος απώλειας κυριαρχίας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, ανέφερε «μπορεί μία τέτοια συμφωνία να συνεπάγεται υποχώρηση από θέσεις που αφορούν αυτή τη διαπραγμάτευση. Θέλουμε να λύσουμε αυτή τη διαφορά με όρους που θα είναι συμβατοί με την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων. Είμαστε μακριά από το να φτάσουμε στο σημείο όπου θα παίξουν τον ρόλο τους και η Βουλή και τα κόμματα».
«Η Τουρκία τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν πολύ επιθετική. Διαχειριστήκαμε δύσκολες καταστάσεις. Το καλοκαίρι του 2020 φτάσαμε σε καταστάσεις πολεμικής ετοιμότητας. Κάποιοι επένδυσαν σε αυτή την οξύτητα. «Τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους» θα λένε κάποιοι ενδεχομένως. Εγώ από την πλευρά μου θα πρέπει να διερευνήσω αν υπάρχουν πιθανότητες επίλυσης της διαφοράς», τόνισε.
Μιλώντας για τα εξοπλιστικά ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως θα πρέπει οι ΗΠΑ να λάβουν υπόψη τους την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου. Όπως είπε αυτό αποτελεί πάγια θέση των ΗΠΑ και του Κογκρέσου. «Η θέση του Κογκρέσου ότι οποιοσδήποτε εξοπλισμός που θα πουληθεί στην Τουρκία δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε βάρος άλλης χώρας δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει. Θα δούμε τι θα αποτυπωθεί στη συμφωνία, αν αυτή επιτευχθεί», εξήγησε.
«Εμείς κάνουμε τις δικές μας συζητήσεις και έχουμε συνάψει μια πολύ ισχυρή αμυντική συμφωνία. Σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις, ασχέτως με το τι γίνεται με την Τουρκία. Δεν αναφέρομαι μόνο στα F-35 αλλά και σε δυνατότητα να προμηθευτούμε πλεονάζον υλικό που θα μας διανεμηθεί δωρεάν. Είναι κάτι που οι ΗΠΑ το κάνουν και θα το κάνουν σε έναν καλό σύμμαχο όπως η Ελλάδα», είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.
«Τα πρώτα F-35 θα τα παραλάβει η Ελλάδα το 2028», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.
Η δική μας υποχρέωση απέναντι στην Τουρκία, αλλά και απέναντι σε οποιονδήποτε, είναι να έχουμε ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.
«Μιλήσαμε για τη Ροδόπη και τους Έλληνες μουσουλμάνους»
«Προσφέρουμε στην Τουρκία δύο δρόμους. Την ενθαρρύνουμε να μπει στον δρόμο της προσέγγισης με την ΕΕ. Ευχόμαστε αυτή η επαναπροσέγγιση στην Ευρώπη να έχει ένα θετικό περιεχόμενο. Εκεί, όμως, είμαστε στο τραπέζι. Κι εμείς και η Λευκωσία. Είναι και η Κύπρος. Εκεί, η υποχρέωση της Τουρκίας να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όχι με αφετηρία τη λύση των δύο κρατών, είναι σίγουρα κάτι που θα πρέπει να το θέσουμε στα υπόψη μας. Αφορά την Κύπρο αλλά και εμάς σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης για τα Ευρωτουρκικά.
Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν έθεσε το θέμα της Ροδόπης στον Ταγίπ Ερντογάν και απάντησε «Ναι», χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες. Εξήγησε στη συνέχεια πως είναι ένα θέμα που αφορά Έλληνες πολίτες, είτε μουσουλμάνους είτε χριστιανούς. «Η ερμηνεία της Λοζάνης δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι απόψεις του Τούρκου προέδρου είναι γνωστές. Αυτό είναι ένα ζήτημα που αφορά την Ελλάδα. Οι μουσουλμάνοι συμπολίτεας μας είναι Έλληνες, Ευρωπαίοι και είναι δική μας δουλειά να τους εξασφαλίσουμε κοινωνική και οικονομική ζωή», ανέφερε.
«Τα άλογα θα μείνουν στους στάβλους, δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία»
Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια ανέλυσε το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την πρόθεση εκσυγχρονισμού της χώρας. Στη συνέχεια ανέλυσε τη δομή της νέας Βουλής, αναφέροντας πως το ΠΑΣΟΚ δείχνει να είναι διατεθειμένο να αντιταχθεί σε όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης.
«Αν αναγνωρίσουμε ότι η αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή είναι πιο αδύναμη, καταλαβαίνουμε ότι ο μεγεθυντικός φακός πάνω στην κυβέρνηση θα είναι στραμμένος στην παραμικρή αδυναμία, και καλώς. Έκανα πράξη ένα μεγάλο rotation. Με εξαίρεση μία υπουργό, όλοι άλλαξαν χαρτοφυλάκιο», είπε ο κ. Μητσοτάκης για τη σύνθεση της κυβέρνησης.
«Για την έφιππη αστυνομία, σκέφτηκα ότι ίσως θα πρέπει να ζητήσω καμήλες από τους φίλους μου στη Σαουδική Αραβία. Νομίζω ότι δεν τη χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Ήταν κάτι που υπήρχε στον προγραμματισμό του υπουργείου ως μια σκέψη, έκρινα ότι στην παρούσα συγκυρία δεν το χρειαζόμαστε», είπε για την έφιππη αστυνομία ο κ. Μητσοτάκης.
«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται. Ας δούμε το πλαίσιο του προβλήματος. Ποιο είναι το ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε; Η βία και η ανομία στα πανεπιστήμια. Είναι καλύτερη η κατάσταση μετά από τέσσερα χρόνια; Αναντίρρητα ναι. Πώς το αντιμετωπίσαμε αυτό; Βάζοντας την ίδια την αστυνομία στα πανεπιστήμια, στην πανεπιστημιούλη, σε καταλήψεις και τώρα η κατάσταση είναι καλύτερη. Τα πανεπιστήμια χρειάζονται συγκροτημένο σχέδιο ασφάλειας. Σε αυτό το σχέδιο επικουρικά λειτουργεί η πανεπιστημιακή αστυνομία. Προσλάβαμε ανθρώπους, έχουν παρουσία και λειτουργούν επικουρικά. Δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανάγκη, να χρειαστεί η παρέμβαση της κανονικής αστυνομίας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια.
«Αυτοί οι άνθρωποι ήδη υπηρετούν, σε αστυνομικά τμήματα πέριξ των πανεπιστημίων. Εκεί είναι οι οργανικές τους θέσεις. Ο τρόπος που θα λειτουργούν είναι κάτι που ακόμα αξιολογούμε. Αυτός ο θεσμός μας δυσκόλεψε δεν θα κρυφτούμε. Είναι ενδιαφέρον ότι μας ασκείται κριτική για την πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά δεν αποδίδεται ότι όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας αυτό συνέβη. Η πανεπιστημιακή αστυνομία έχει περιορισμούς στο τι μπορεί να κάνει, για αυτό αναφέρω ότι είναι επικουρική. Για παράδειγμα να συνοδεύσει φοιτητές που θα φύγουν αργά το βράδυ από την πανεπιστημιούπολη. Έτσι δουλεύει και στο εξωτερικό. Είναι το όργανο που θα ειδοποιήσει αν υπάρχει βαριά παραβατικότητα, ναρκωτικά κλπ.. Ας ευχηθούμε να φτάσουμε σύντομα στο σημείο που δεν θα υπάρχει λόγος να γίνεται αυτή η συζήτηση», εξήγησε ακόμα ο πρωθυπουργός.
«Έκανε εξαιρετική δουλειά ο Νότης Μηταράκης»
«Έχω εμπιστοσύνη στους υπουργούς. Ο Νότης Μηταράκης έκανε εξαιρετική δουλειά στο υπουργείο Μετανάστευσης. Τα άλογα θα μείνουνε πάντως στους στάβλους για λίγο ακόμα. Αυτή είναι συζήτηση για να την κάνουμε τώρα το καλοκαίρι στην παραλία».
Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στη συνέχεια για τη δομή της κυβέρνησης, αναφέροντας πως αρκετοί γενικοί γραμματείς έγιναν υφυπουργοί, επιβραβεύοντας έτσι τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης που παρήγαγαν έργο.
«Έχουμε ήδη ψηφίσει ένα νόμο για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται οι διοικήσεις στην κρατική μηχανή. Με σημαντικότερο τον τρόπο που επιλέγονται οι διοικήσεις στα νοσοκομεία μας. Δεν θα βρείτε αποτυχημένους πολιτευτές στους διορισμούς μας. Περνούν όλοι από κρίση, ψυχομετρικά τεστ και συνέντευξη για να επιλεχθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Νομίζω ότι είμαι πολιτικά ισχυρός για να μην έχω την ανάγκη να εξυπηρετήσω κάποιον άνθρωπο. Το ίδιο και οι υπουργοί. Θα θέλει κάποιους υπουργός να διορίσει κάποιον που θα είναι ακατάλληλος; Δεν πήραμε 41% για να διορίζουμε κόσμο, πήραμε 41% γιατί οι πολίτες πίστεψαν και θέλουν να δουν να υλοποιούμε όσα είπαμε ότι θα κάνουμε», σχολίασε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Καμία προτίμηση, πολιτική αντιπαράθεση χωρίς τοξικότητα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας πως ήταν αναμενόμενη. Μάλιστα ανέφερε πως θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία για ανανέωση αλλά και για συμπεράσματα για το αν μπορεί να υπάρξει το κόμμα χωρίς μία ισχυρή προσωπικότητα.
«Δεν έχω προτίμηση, οι προτιμήσεις μου δεν αφορούν πρόσωπα αλλά τον πολιτικό λόγο. Θα ήθελα μία πολιτική αντιπαράθεση χωρίς τοξικότητα», ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Ξέρετε, η κανονικότητα ίσως είναι τελικά ευκαιρία για τη χώρα. Για άλλους δεν είναι», συμπλήρωσε.
«Το να είναι τα πράγματα βαρετά, είναι μάλλον θετικό για τη χώρα», σχολίασε για την ατμόσφαιρα στη Βουλή.
Μιλώντας για τον στόχο του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως δεν πέτυχε τον στόχο που έθεσε μετά την πρώτη κάλπη, καθώς δεν κατάφερε να φτάσει ή και να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως εξήγησε, ο κίνδυνος είναι «μπρος στον ανταγωνισμό ποιος θα κάνει πιο ισχυρή αντιπολίτευση, να χάσουμε την ευκαιρία συγκλίσεων για τη χώρα». Ο πρωθυπουργός έφερε παράδειγμα την ψήφο των απόδημων όπου αν το ΠΑΣΟΚ δεν την ψηφίσει θα είναι ανακόλουθο με τον προεκλογικό του λόγο.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως η κατάσταση στην αντιπολίτευση ενέχει τον κίνδυνο να χαθούν ευρύτερες συναινέσεις που θα έκαναν καλό στον τόπο. «Κύριο μέλημά μου είναι να φέρουμε σε πέρας το κυβερνητικό μας έργο. Βλέπω τη δυναμική στα ζητήματα που βάζουμε στο τραπέζι, την ταχύτητα με την οποία θα γίνουν και τη θέληση να κάνουμε τις μεγάλες δομικές αλλαγές που χρειάζονται», είπε στη συνέχεια.
Αναφορικά με τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «εμείς περάσαμε από αυτή τη διαδικασία. Εγώ εκλέχθηκα από τη βάση κόντρα στα προγνωστικά. Αυτές οι διαδικασίες ή κάνουν τα κόμματα πιο ισχυρά ή πιο αδύναμα. Δεν αφήνουν τα πράγματα στην ίδια κατάσταση».
Σε ερώτηση για την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή και τη ρήση του Ευάγγελου Βενιζέλου για «θεσμική αποτυχία», ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως διαφωνεί. Εξήγησε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν ήταν ο ίδιος υποψήφιος ενώ ανέφερε πως θα υπάρξει νέα συζήτηση για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έτσι ώστε να μπλοκαριστεί εκ νέου πιθανή συμμετοχή του.
«Η ζωή και η πραγματικότητα θα αποδομήσει κόμματα και κομματίδια που εμφανίζονται σαν διάττοντες αστέρες», ανέφερε για τα σενάρια αύξησης του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 5%.
«Παγκόσμιο φαινόμενο ο πληθωρισμός, παταρητήρια τιμών παντού»
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε ερώτηση για τη φοροδιαφυγή με αναφορές στους αριθμούς που είχε δημοσιοποιήσει ο κ. Στουρνάρας. «Θεωρώ την ανάλυση απλοϊκή με όλο τον σεβασμό», είπε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως «έχουμε τη δέσμευση να ασχοληθούμε συστηματικά για να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή. Δεν είναι αγγαρεία για εμάς, δεν είναι από αυτά τα πράγματα που λέμε για να γεμίσουμε λέξεις σε ομιλία».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό είναι ύψιστη κοινωνική αδικία να επιμερίζονται τα βάρη όσοι δεν φοροδιαφεύγουν, τονίζοντας επίσης πως τα χρήματα αυτά λείπουν από επενδύσεις στην κοινωνία. «Έχουμε τη βούληση, αυτό θα φανεί στην πράξη. Έχουμε την τεχνογνωσία και περισσότερα εργαλεία στη διάθεσή μας», είπε ο πρωθυπουργός για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
«Ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που ανάγκασε τις τράπεζες σε όλο τον κόσμο να αυξήσουν τα επιτόκια. Είμαστε από τις χώρες που τα καταφέρνουν, αλλά ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι επίμονος. Εκεί το κράτος έχει υποχρέωση να παρέμβει με πολλούς διαφορετικούς τομείς», είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ακτοπλοΐα λέγοντας πως με δική του καθοδήγηση έγιναν οι συζητήσεις που οδηγούν στις ανακοινώσεις για εκπτώσεις. Από εκεί και πέρα αναφέρθηκε σε ζητήματα ελέγχων, διαφάνειας, προσφορών, εκπτώσεων φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα. «Έχουμε πια έναν ενιαίο μηχανισμό ελέγχων, θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις. Στο ζήτημα των τροφίμων είναι η μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές. Το Καλάθι του Νοικοκυριού δούλεψε και αντιγράφεται, όπως και το Market Pass, από πολλές ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι πιθανή η δημιουργία παρατηρητήριου τιμών και στην ακτοπλοΐα, όπως έχει δημιουργηθεί για τα σούπερ μάρκετ και τα καύσιμα. «Δεν εφησυχάζουμε ειδικά σε φαινόμενα που μπορούμε να στοιχειοθετήσουμε ότι υπάρχει μείωση του κόστους αλλά όχι και μείωση των τιμών. Θα πρέπει να το περιμένουν οι πολίτες, το δικαιούνται, από την κυβέρνηση», τόνισε.
«Δεν έχω αμφιβολία ότι στη διάρκεια της τετραετίας θα γίνουν λάθη. Όταν χρειάζεται, θα ζητήσουμε και συγγνώμη. Οι πολίτες θα μας κρίνουν για τη συνέπεια λόγων και έργων. Όπως και μας έκριναν. Έχουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο, θα κρινόμαστε για την υλοποίησή του», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη δεύτερη τετραετία και το αν έχει περιθώρια για άλλες συγγνώμες.
«Ρωτήστε με σε δύο χρόνια αν θα διεκδικήσω και τρίτη τετραετία»
«Μία κυβέρνηση κρίνεται από τη συνέπεια λόγων και έργων και από τη διαχείριση των έκτακτων κρίσεων που προκύπτουν. Πρώτος εγώ ο ίδιος είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου, οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί, να έχουμε τα αυτιά μας ανοικτά. Να μην θεωρούμε ότι έχουμε πάντα δίκιο. Αν γίνονται λάθη, να τα βλέπουμε, να απολογηθούμε και να μην τα επαναλαμβάνουμε», πρόσθεσε.
«Θα μου ξανακάνετε αυτή την ερώτηση σε δύο χρόνια από τώρα», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το αν θέλει να διεκδικήσει και τρίτη τετραετία. «Δεν αισθάνομαι ότι αναμετριέμαι με την ιστορία ή αναζητάω κάποια ρεκόρ».
«Είναι πολύ δύσκολο μεγαλώνοντας σε μία οικογένεια να συγκρίνεσαι με κάποιον που έφτασε στην κορυφή. Όταν μπήκα στην πολιτική ήθελα να συνεισφέρω όπου με επιλέξει ο λαός», είπε για τη σύγκριση με τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
«Μέλημά μου είναι να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές που έχουμε θέσει για την Ελλάδα ως στόχο και να ριζώσουν. Αυτές οι αλλαγές είναι από αυτές που δεν απαιτούν ντε και καλά την προσωπική σου παρουσία», υπογράμμισε κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη: