Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στραμμένο σε Θεσσαλία, Αθήνα και… Χαλάνδρι

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023: Πού στρέφεται το ενδιαφέρον των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα της σημερινής κάλπης

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - ΣΥΡΙΖΑ: Με το βλέμμα στραμμένο σε Θεσσαλία, Αθήνα και… Χαλάνδρι
2'

Στις εκλογικές μάχες που υπάρχουν προοδευτικοί υποψήφιοι και έχουν απέναντι τους αντιπάλους από το στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας, έχουν στραμμένα τα βλέμματα του στην Κουμουνδούρου.

Οι μεγάλες μάχες είναι προφανώς η Θεσσαλία και η Αθήνα, αλλά και η Θεσσαλονίκη, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να πετύχει και μια μεγάλη νίκη ο Σίμος Ρούσσος, που τις τελευταίες ημέρες έχει μπει στο «μάτι» της κυβέρνησης.

Η «μάχη του Κάμπου»

Είναι σαφές πως η Θεσσαλία, αποτελεί το «αποκούμπι» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Δημήτρης Κουρέτας δίνει έναν πολύ δύσκολο αγώνα κόντρα στον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος έγινε ακόμα πιο δύσκολος μετά τη στήριξη που παρείχε προ ολίγων εικοσιτετράωρων στον τελευταία η «γαλάζια αντάρτισσα», Ελευθερία Τζανακούλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να εμπλακεί ο ίδιος άμεσα στη σύγκρουση της Θεσσαλίας, τις τελευταίες ημέρες. Ο λόγος ήταν ότι μια πιθανή παρουσία του στην περιοχή, ενδεχομένως και να είχε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς θα ήταν πολύ πιθανό να λειτουργεί ως παράγοντας συσπείρωσης της συντηρητικής παράταξης.

Όμως, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην περιοχή, όσο και στην Αθήνα, έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στη «μάχη του Κάμπου», αφού μια ήττα του Αγοραστού θα σήμαινε και την «τιμωρία» του Μεγάρου Μαξίμου για τις καταστροφές που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή.

Στο πλευρό του Δούκα

Στη Θεσσαλία, ο Δημήτρης Κουρέτας είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Όμως, η Κουμουνδούρου τον στήριξε από την πρώτη στιγμή, επομένως, είναι λογικό να θεωρεί τον δεύτερο γύρο και δική της υπόθεση.

Στην Αθήνα, ο δικός της εκλεκτός, Κώστας Ζαχαριάδης, έμεινε εκτός της επαναληπτικής αναμέτρησης, για 1.000 μόλις ψήφους. Παρά ταύτα, τόσο το νεαρό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το κόμμα κεντρικά, δίνουν τη μάχη για την εκλογή του Χάρη Δούκα, λες και πρόκειται για δικός τους άνθρωπο.

Και μια πιθανή ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στην πρωτεύουσα, θα θεωρηθεί μεγάλη ήττα της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπόθεση «τιμής» το Χαλάνδρι

Μπορεί σε Θεσσαλία και Αθήνα οι μάχες να έχουν σαφές πολιτικό υπόβαθρο, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί διακαώς την επανεκλογή του Σίμου Ρούσσου στον δήμο Χαλανδρίου – παρότι προέρχεται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.

Ο Ρούσσος βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο στόχαστρο κυβερνητικών παραγόντων, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Μαρινάκης, με την Κουμουνδούρου να καταγγέλλει ανοιχτά «εκβιασμούς» προς τους πολίτες του Χαλανδρίου, προκειμένου να υπερψηφιστεί η «γαλάζια» αντίπαλος του.

Επομένως, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η νίκη του Ρούσου στον δήμο του Βόρειου Τομέα της Αθήνας, είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ υπόθεση τιμής.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή