ΣΥΡΙΖΑ: Η ηγεσία θέλει ανανέωση στις ευρωεκλογές

Να εγκαινιαστεί μια νέα σχέση με την βάση του κόμματος, αλλά και με την κοινωνία συνολικά ενόψει και του του συνεδρίου στις 23-25 Φεβρουαρίου, θέτει ως βασικό στόχο του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ηγεσία θέλει ανανέωση στις ευρωεκλογές
2'

Η νέα ηγεσία θέλει εγκαινιάσει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας, καλώντας τους πολίτες, τους νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα που θέλουν να προσφέρουν να έρθουν μαζί μας για να γίνει πράξη η ανανέωση του κόμματος.

H ανανέωση αυτή θα αποτυπωθεί, λένε και στα ψηφοδέλτια για την Ευρωβουλή και είναι, συμπληρώνουν, πολύ σημαντική η δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές συμβάλλοντας κι αυτός στην δυνατότητα ανανέωσης.

Από τις πρώτες αποφάσεις του προέδρου ήταν να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα σε μια σειρά από θέσεις και αυτό θα συνεχιστεί όσο θα προχωρά ο αδιαμεσολάβητος διάλογος με τη βάση του κόμματος και το άνοιγμα στην κοινωνία. «Για μια αριστερά της νίκης και όχι της ήττας», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

«Στόχος είναι η καθημερινή επαφή με την κοινωνία, μία γειωμένη σχέση με τον κόσμο. Αυτό δεν είναι μόνο ένα προσωπικό στοίχημα του Στέφανου Κασσελάκη, είναι ένα στοίχημα όλων μας. Για να ανακτήσουμε τη σχέση μας με τον προοδευτικό κόσμο, με την κοινωνία και να καταφέρουμε την πολιτική αλλαγή», όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δώρα Αυγέρη, σήμερα στο Action 24.

Μετά την Πολιτική Γραμματεία, η Κουμουνδούρου έχει μπροστά της τη συνεδρίαση της Κ.Ε. και τα 13 περιφερειακά συνέδρια που θα επιδιώξει να είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ανθρώπων, για την ακρίβεια, για τη στέγαση.

Παράλληλα, όμως, η νέα ηγεσία διαμηνύει πως οι κομματικές διεργασίες και τα κομματικά όργανα, είναι καταστατική πρόβλεψη, πρέπει να λειτουργούν αλλά να μην αποκτούν το χαρακτήρα ιερατείου.

Ένας τέτοιος κίνδυνος, τονίζουν, απομακρύνεται με τον ξεκάθαρο τρόπο που αναφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης στην ηγεσία που θέλει να ασκήσει, αλλά αυτό δείχνει και η πρακτική του μέχρι τώρα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή