Διονύσης Τεμπονέρας: «Φταίμε όλοι, κρύψαμε τις παθογένειες του ΣΥΡΙΖΑ κάτω από το χαλί»

«Δεν κάναμε διεξοδική συζήτηση, δεν δώσαμε τον λόγο στα μέλη» - Ο Διονύσης Τεμπονέρας μιλά για τα λάθη που έγιναν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και έφεραν την Κουμουνδούρου αντιμέτωπη με διάσπαση.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματός του με την κατάσταση να δείχνει πως η διάσπαση είναι... αναπόφευκτο σενάριο.

Όπως είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το «κλειδί» για να ξεπεράσει το κόμμα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει είναι η αυτοκριτική. «Το κρίσιμο για την επόμενη μέρα είναι αυτοκριτική και ο απολογισμός. Αν είχε συμβεί αυτό θα ξέραμε να χαράξουμε τον ορίζοντα της επόμενης ημέρας».

Εμφατικά ο κ. Τεμπονέρας δήλωσε ότι όλοι φέρουν ευθύνη για το «πολεμικό» κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ . «Φταίμε όλοι και περισσότερο εγώ από τη θέση και το μερίδιο που μου αναλογεί. Ζήσαμε μέσα σε ένα πολιτικό φορέα όπου πολλές φορές κρύψαμε τις παθογένειες κάτω από το χαλί, δεν κάναμε διεξοδική συζήτηση, δεν δώσαμε τον λόγο στα μέλη, δεν καταφέραμε να αποσαφηνίσουμε το πολιτικό μας στίγμα και δεν καταφέραμε επί μια δεκαετία να διεισδύσουμε στην κοινωνία».

Ωστόσο όπως αναφέρει υπάρχει ακόμα «χώρος» για συζήτηση και διάλογο:

«Οι διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να έχουν την πολιτική ωριμότητα να δουν τα πράγματα στη νέα τους βάση. Ούτε παιδονόμος χρειάζεται, ούτε παρεμβάσεις έξωθεν χρειάζονται, μπορούμε να κουβεντιάσουμε και να συζητήσουμε πολιτικά.Ακόμα μπορούμε να κάτσουμε σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε».