Κυριάκος Μητσοτάκης για τα νέα τιμολόγια ρεύματος: «Λειτούργησε επιτέλους καλύτερα ο ανταγωνισμός»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για τα πλεονεκτήματα των νέων χρωματιστών τιμολογίων και τονίζει την στήριξη στους ευάλωτους πολίτες

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα νέα τιμολόγια ρεύματος: «Λειτούργησε επιτέλους καλύτερα ο ανταγωνισμός»
1'

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με νέο βίντεο στο Tik Tok μιλάει για τα θετικά που έχουν έρθει στην αγορά από τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρωθυπουργός στο βίντεο, η δημιουργία των 3+1 τιμολογίων βοήθησε στο να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καλύτερα.

Με τα νέα τιμολόγια υπάρχει καλύτερη διαφάνεια ως προς τη σύγκριση των τιμών και οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να δώσουν χαμηλότερες τιμές για να έχουν προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Κάνοντας τις πράξεις αυτό σημαίνει ότι η μέση τιμή για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται περίπου στα 13,5 λεπτά η κιλοβατώρα ενώ τον Δεκέμβριο ήταν στα 14, 5 λεπτά με την επιδότηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του βίντεο υπενθύμισε τη στήριξη της κυβέρνησης στους πραγματικά ευάλωτους συμπολίτες και όσους έχουν επιλέξει να θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια. Η στήριξη αυτή θα έρθει με έκτακτο βοήθημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο.

Τέλος ο Πρωθυπουργός συνιστά στους πολίτες να μπουν στη σελίδα της ΡΑΕ και να πληροφορηθούν για τα νέα τιμολογία.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή