Χαρίτσης για μη κρατικά Πανεπιστήμια: «Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το νομοθέτημα της κυβέρνησης»

«Από την αρχή, έχουμε πει ότι εναντιωνόμαστε σε αυτό το νομοθέτημα της κυβέρνησης», τόνισε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Χαρίτσης για μη κρατικά Πανεπιστήμια: «Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το νομοθέτημα της κυβέρνησης»
2'

«Στη Νέα Αριστερά, θέλουμε να ασκήσουμε πολιτική με έναν διαφορετικό τρόπο, είναι μία νέα αρχή για εμάς. Από την αρχή, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είμαστε αντίθετοι σε αυτό το νομοθέτημα της κυβέρνησης. Διότι, θεωρούμε ότι στις σημερινές συνθήκες αυτό που θα έπρεπε να συζητάμε και έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία, είναι η αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και η στήριξη αυτού.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση επιδιώκει με αυτό το νομοθέτημα να δημιουργήσει “πελατεία” και μία αγορά, η οποία θα υποβαθμίσει το δημόσιο Πανεπιστήμιο, το οποίο είναι ήδη υποχρηματοδοτούμενο σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», τόνισε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, για την πρόταση της κυβέρνησης αναφορικά με την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.

«Γιατί φεύγουν τόσοι πολλοί φοιτητές από την Ελλάδα; Η κυβέρνηση, με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, έσπευσε να πετάξει εκτός του συστήματος περίπου 40.000 μαθητές. Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, δημιουργείται η “πελατεία” και οι προϋποθέσεις για να φτιάξει τις συνθήκες αγοράς που θέλει. Αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε για την τριτοβάθμια εκπαίδευσης στη χώρα μας; Εμείς λέμε “όχι”», προσέθεσε ο κ. Χαρίτσης.

Χαρίτσης για ακρίβεια: «Η κυβέρνηση έχει συσκοτίσει την πραγματικότητα»

«Τι έχει καταφέρει η κυβέρνηση; Δεν έχουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα τον περιορισμό του ΦΠΑ σε βασικά είδη. Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να μιλά για πληθωρισμό “απληστίας”.

Αλήθεια, έμαθε τώρα ότι υπάρχει στη χώρα, ύστερα από δυόμιση χρόνια; Υπάρχει κερδοσκοπία ορισμένων επιχειρήσεων και πολυεθνικών ομίλων εις βάρος του καταναλωτικού κοινού. Θα έπρεπε να υπάρχουν πολύ αυστηρότεροι έλεγχοι για να παταχθεί η κερδοσκοπία και να έχουν ληφθεί ριζοσπαστικά μέτρα. Οδηγούμαστε σε συνθήκες “καρτέλ” σε συγκεκριμένες αγορές, με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνη της ενέργειας», επεσήμανε ο κ. Χαρίτσης.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή