«Καρφιά» Θεοχαρόπουλου κατά Κασσελάκη: Τα κόμματα δεν είναι εταιρείες - Υπάρχει θέμα λειτουργίας
«Τα κόμματα έχουν συντεταγμένες λειτουργίες, όργανα και καταστατικό, και δεν μπορούν να αγνοούνται» ανέφερε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Στρέφοντας τα πυρά κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε πως τα κόμματα δεν είναι εταιρείες και προσέθεσε το πώς θα γίνονται δημοψηφίσματα και τέτοια ζητήματα που τίθενται στο ερωτηματολόγιο ανοίγουν με συντεταγμένο τρόπο.
Περαιτέρω, σημείωσε ότι δεν εκλέχθηκε μόνο ο πρόεδρος από τα μέλη, αλλά όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής έχουν εκλεγεί από άλλα μέλη.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος διέκρινε πρόβλημα λειτουργίας του κόμματος.
Σε ό,τι αφορά το ερωτηματολόγιο, είπε πως έπρεπε να είναι καθοριστεί το πλαίσιο και τα ερωτήματα.
Σύγκρουση στην Κουμουνδούρου – Μετωπική Κασσελάκη με τους «θεματοφύλακες» και στο βάθος αμφισβήτηση
Τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, αντιλαμβανόμενα την ατζέντα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -την οποία και αποκάλυψε μέσω του ερωτηματολογίου στο isyriza- λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο, θα επιχειρήσουν να τον επαναφέρουν στην πραγματικότητα, ζητώντας τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής.
Μάλιστα, εμφανίζονται διατεθειμένα να χρησιμοποιήσουν όλα τα «όπλα» που τους προσφέρει το καταστατικό, ακόμα και αν χρειαστεί να αμφισβητήσουν τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου να αποτρέψουν τον τρίτο κύκλο της διαφαινόμενης διάσπασης - που θα αποτελέσει τη «ταφόπλακα» για το κόμμα που ο Αλέξης Τσίπρας οδήγησε στην διακυβέρνηση της χώρας.
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εδώ και τώρα
Το περίφημο, πια, ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, έμελλε να μετατραπεί σε θρυαλλίδα εξελίξεων για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο αρχικός αιφνιδιασμός των κορυφαίων στελεχών, έδωσε γρήγορα τη θέση του στην οργή.
Την πρώτη «ριπή», για να ακολουθήσει στη συνέχεια «ομοβροντία πυρών» κατά του Στέφανου Κασσελάκη, έριξε η Όλγα Γεροβασίλη με μια ιδιαιτέρως σκληρή παρέμβαση, που αρμόζει στα «γαλόνια» της. Ακολούθησαν και άλλες τις επόμενες ώρες από τον Χρήστο Σπίρτζη, την Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Νίκο Παππά, που κινήθηκαν αποτελεσματικά, ως όφειλαν για να προστατεύσουν την όποια αξιοπρέπεια έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια, υπήρξαν διαβουλεύσεις ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Αυτή η κινητικότητα κατέληξε στη συλλογή των υπογραφών 17 εκ των 21μελών της Πολιτικής Γραμματείας, μέσω της οποίας ζητούν την έκτακτη συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα σε εκείνους που υπογράφουν, είναι και ο Παύλος Πολάκης.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, ήρθε η απάντηση στο αίτημα των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς αποφασίστηκε η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί στις 12.00, στην Κουμουνδούρου και όχι στην Αγίου Κωνσταντίνου – όπως συνηθίζεται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη του κόμματος θα ζητήσουν από τον Στέφανο Κασσελάκη να ανοίξει τα χαρτιά του και να τους πει τι ακριβώς έχει στο μυαλό του για το αύριο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ήρθε σε κόμμα, όχι στο κενό. Υπάρχει καταστατικό και πρέπει να το σεβαστεί», είπε στο Newsbomb.gr, κορυφαίος παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δείχνοντας την οργή που επικρατεί για τις παρασκηνιακές κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη.
Παράλληλα, όμως, θα ζητήσουν και να συγκληθεί και η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα πρέπει να ενημερωθεί για όλα όσα έχουν μεσολαβήσει μεταξύ της τελευταίας συνεδρίασης της και των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βάσει καταστατικού, η Κεντρική Επιτροπή, με τις ψήφους του 50+1% των μελών της, δύναται να αμφισβητήσει τον πρόεδρο του κόμματος και να το οδηγήσει σε έκτακτο Συνέδριο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής επικοινωνούν με εκείνα της Πολιτικής Γραμματείας και βρίσκονται με τα «εισιτήρια στην τσέπη», έτοιμα να μεταβούν στην Αθήνα, αν κι εφόσον χρειαστεί.
Επιλέγει τη μετωπική ο Κασσελάκης
Στο στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη, δείχνουν αποφασισμένοι να συγκρουστούν μετωπικά με τους «θεματοφύλακες» του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έδειξε και ανάρτηση-απάντηση του προέδρου προς την Όλγα Γεροβασίλη, όσο και η «εμπρηστική» δήλωση της Θεοδώρας Τζάκρη στην «Αυγή».