Συνάντηση Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου: Προτεραιότητα στην καθημερινότητα και το πρόβλημα της ακρίβειας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το κυβερνητικό έργο και τις προτεραιότητες, αναφέροντας ότι η καθημερινότητα των πολιτών και το πρόβλημα της ακρίβειας αποτελούν βασικούς πυλώνες του κρατικού σχεδιασμού.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.
«Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους - Θα το πω όπως το αισθάνομαι. Δεν γίνεται να υπάρχουν φοιτητές που προβαίνουν κατ' επανάληψη σε τέτοιες έκνομες πράξεις και τα πανεπιστήμια να μην προχωρούν στην προφανή πράξη της διαγραφής τους. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, για το θέμα των πανεπιστημίων.
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού
«Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων η προσοχή μας στρέφεται σε θέματα καθημερινότητας. Έχουμε συζητήσει πολλές φορές για το πρόβλημα της ακρίβειας. Πιστεύω ότι οι παρεμβάσεις μας δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματούμε την προσπάθεια.
Οι παρεμβάσεις μας έχουν προκαλέσει μειώσεις τιμών σε προιόντα, ειδικά στο βρεφικό γάλα ξεπερνούν το 15%» στέλοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας σε ένα ζήτημα που απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών. Τα πρόστιμα είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να κάνουμε ελέγχους ώστε όλες οι εταιρείες όσο μεγάλες και αν είναι να εφαρμόζουν τον νόμο».
Όπως είδατε υπήρχαν επιχειρήσεις και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι παράνομες πράξεις δεν θα γίνουν αποδεκτές και η κυβέρνηση και η ΕΛΑΣ θα είναι στην πρώτη γραμμή της απόδοσης των πανεπιστημιακών τμημάτων στους φοιτητές ώστε να παραμείνουν εστίες γνώσης και να μην γίνουν χώρος στείρων συγκρούσεων».
Χρειαζόμαστε και τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών που πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ευθύνες τους» ενώ επισήμανε ότι «δεν γίνεται να μην διαγράφονται φοιτητές που προχωρούν σε έκνομες πράξεις στα πανεπιστήμια. Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα υπήρχε η ανοχή που επιδεικνύεται ορισμένες φορές για τέτοιου είδους φαινόμενα.
Πρέπει να στρέψουμε στρατηγικά το βλέμμα στη Θεσσαλία και τους τρόπους την προστασία της από πλημμυρικά φαινόμενα.
Πρέπει να δούμε το θέμα των υδάτινων πόρων που φθίνουν παρά την καταστροφή που έγινε με την κακοκαιρία Daniel. Στεκόμαστε κοντά στους αγρότες μας, ικανοποιούμε τα αιτήματα που θεωρούμε δίκαια, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «συζητούμε τον μόνιμο τρόπο επιστροφής του ΕΦΚ ώστε να γίνεται με πιο δίκαια κριτήρια και να ωφελούνται πρωτίστως οι κατ' επάγγελμα αγρότες».
Θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τη στήριξη του ελληνικού πρωτογενούς τομέας στην Ευρώπη αναγνωρίζοντας ότι η Πράσινη Μετάβαση πρέπει να γίνει αλλά από την άλλη εκφράζοντας ξεκάθαρες επιφυλάξεις για το πώς είχε δρομολογηθεί μέχρι σήμερα γιατί δεν είναι δυνατόν να επιβάλουμε δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και καθιστούν τον ευρωπαικό πρωτογενή τομέα μη ανταγωνιστικό».