Μαρινάκης σε Κεχαγιά για Προανακριτική: Πυροτέχνημα από ανεύθυνη αντιπολίτευση
Δείτε απευθείας τη σημερινή (28/03) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών Τύπου του εξωτερικού από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.
Πυροτέχνημα από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση χαρακτήρισε την πρόταση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά να συμφωνήσει η ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Επανέλαβε πως η αντιπολίτευση προσπαθεί να χτίσει ένα αφήγημα εργαλειοποίησης σε ένα τραγικό δυστύχημα για να καλύψουν την πολιτική τους ανυπαρξία.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Παππα για προσυνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ για την πρόταση δυσπιστίας, απάντησε: «Με την ευχή μας». Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει πως πολλές φορές η συστράτευση δυνάμεων δεν σημαίνει αύξηση της δυναμικής. «Όταν σε επίπεδο προτάσεων προσθέτεις το μηδέν στο μηδέν, τότε το άθροισμα παραμένει στο μηδέν» σημείωσε δηκτικά.
Στο προσκήνιο παριστάνουν τους θλιμμένους, και στο παρασκήνιο φαίνεται ο αληθινός τους εαυτούς, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, ντιλ, παιχνίδια εξουσίας, καυτηρίασε τη στάση της αντιπολίτευσης.
Στηλιτεύοντας τη στάση Παππά, είπε πως από τον κ. Παππά 13-0, σήμερα έχουμε τον κ. Παππά 2.0 και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να λέει τόσο διαφορετικές ιστορίες, μήπως γιατί πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη;
Ερωτηθείς για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, είπε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα θέμα.
Διαβεβαίωσε ό,τι πρέπει να διερευνηθεί, διερευνάται από τη Δικαιοσύνη.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη ότι όσοι επικαλούνται μπαζώματα είναι για τα μπάζα, απάντησε καταφατικά λέγοντας πως έχει καθήκον να προστατεύσει τη δικαστική έρευνα. Το να λες ότι έγινε μπάζωμα για συγκάλυψη είναι επικίνδυνο, επισήμανε.
{Εμπλουτίζεται το κείμενο}
Παρακολουθήστε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών Τύπου του εξωτερικού από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.
Εισαγωγική Τοποθέτηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη
Καλό μεσημέρι,
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη Βουλή σήμερα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.
---
Αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 11:00 θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο. Για τα θέματα της συνεδρίασης θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.
----
Μεταξύ άλλων θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, η τέταρτη συνεχόμενη μέσα σε αυτά τα πέντε -σχεδόν- χρόνια. Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φτάσει στα 780 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός έφτασε τα 1251 από 1046 που ήταν το 2019.
Έχει πολύ μεγάλη αξία να επισημάνουμε, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε στοιχεία για το 2023 που αναφέρονται στο πραγματικό κατά κεφαλή ΑΕΠ και στο κατά κεφαλή ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης.
Σε ότι αφορά το πρώτο μέγεθος, αυτό λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό και για το 2023 και εμφανίζει την Ελλάδα πρωταθλήτρια αύξησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με επίδοση 2,5% (από 18690 ευρώ το 2022 σε 19150 ευρώ το 2023). Την ίδια χρονιά, το κατά κεφαλή πραγματικό εισόδημα στη Ευρωπαϊκή Ένωση, έμεινε στάσιμο.
Συνολικά, την περίοδο 2019-2023 το πραγματικό κατά κεφαλή διαθέσιμο εισόδημα στην Ελλάδα αυξάνεται με ρυθμό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου: σε 2,1% έναντι 1%.
Την περίοδο, μάλιστα, που ακολούθησε το ξέσπασμα της πανδημίας η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη: 5,9% μέση αύξηση στην Ελλάδα έναντι 3,1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πραγματικό κατά κεφαλή εισόδημα αναπτύσσεται με ρυθμό υπερδιπλάσιο από αυτόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και αυτό συνέβη, γιατί παρά τις μεγάλες, διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις, η Κυβέρνηση εφαρμόζει μια αποτελεσματική οικονομική πολιτική, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αύξηση απασχόλησης κατά περίπου 400.000 νέων θέσεων εργασίας και στην πραγματική αύξηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά 6,1%.
Παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας.