ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυρτώ Κοροβέση στο Newsbomb.gr: «Στο Ευρωκοινοβούλιο μέχρι τώρα αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς»

Μυρτώ Κοροβέση στο Newsbomb.gr: «Στο Ευρωκοινοβούλιο μέχρι τώρα αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς»

Η Μυρτώ Κοροβέση, στα 26 της χρόνια, είναι η νεαρότερη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωψηφοδέλτιο και φιλοδοξεί να γίνει και η νεαρότερη βουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Με σημαντική ενασχόληση, ήδη, με τα κοινά, ως υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τοπικές εκλογές, η Μυρτώ Κοροβέση είναι μάχιμη δικηγόρος κι υποψήφια διδάκτωρ στον κρίσιμο, για το παρόν και μέλλον μας, τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Εκφράζοντας τις αγωνίες της γενιάς της, η νεαρή υποψήφια, μιλώντας στο Newsbomb.gr, τονίζει ότι στο Ευρωκοινοβούλιο, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει μέχρι τώρα, θα πρέπει «να μπουν και πολλοί νέοι, και από το δικό μου κόμμα και από τα άλλα, διότι ο νέος «αέρας» είναι απαραίτητος».

Και εξηγεί, αναφερόμενη στο πρόβλημα που ταλανίζει κυρίως τους νέους, την ακρίβεια και τα εργασιακά: «Μέχρι τώρα, νομοθετούν άνθρωποι για εμάς χωρίς εμάς ,που έχουν αποσυνδεθεί εδώ και πολλά χρόνια από την αγωνία της εισόδου στην αγορά εργασίας, ή της επιβίωσης για έναν νέο άνθρωπο. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Έχουμε πια απωλέσει την έννοια της ποιοτικής ζωής».

Η ίδια, οραματίζεται μια «πιο δίκαιη Ευρώπη» και θεωρεί ότι το Ευρωκοινοβούλιο που νομοθετεί έχει καθοριστικό ρόλο, όπως και οι δράσεις της κάθε ευρωομάδας.

Σε περίπτωση που εκλεγεί, θα επιδιώξει να ασχοληθεί με τον τομέα της, την τεχνητή νοημοσύνη «που εισβάλλει με ραγδαίο τρόπο στην καθημερινότητά μας και στα εργασιακά δεδομένα», η οποία «πρέπει να ρυθμιστεί με ολοκληρωμένες νομοθετικές παρεμβάσεις». Θα επιδιώξει επίσης να συμμετάσχει στην επιτροπή για τα δικαιώματα των γυναικών, καθώς όπως ανέφερε κι η ίδια έχει νιώσει «υποτίμηση» ως νέα γυναίκα.

Εμπνεόμενη ιδεολογικά από τον Μαρξ, θεωρεί παράλληλα ότι οι ιδέες όπως και ο τρόπος λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας πρέπει να εκσυγχρονιστούν, ενώ υπογραμμίζει ότι «πρέπει να κοιτάμε την κοινωνία σήμερα όπως πραγματικά είναι».

Στα του κόμματός της, δε, η Μυρτώ Κοροβέση θεωρεί ο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, «λαμβάνοντας τη σκυτάλη από το τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο για όλο τον προοδευτικό κόσμο, τον Αλέξη Τσίπρα, τα πηγαίνει περίφημα».

«Είμαστε σε τροχιά κυβερνησιμότητας, το βλέπουμε κάθε μέρα αυτό στην κοινωνία και την αγορά. Ακούμε τα προβλήματα του κόσμου και για αυτό έχουμε έρεισμα σε αυτόν», επισημαίνει.

Δείτε τη συνέντευξη της Μυρτώς Κοροβέση στο Newsbomb.gr:

Σχετικές ειδήσεις