ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θάνος Πλεύρης: Ο Ράμα έρχεται στην Ελλάδα γιατί ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητα Μπελέρη

Θάνος Πλεύρης: Ο Ράμα έρχεται στην Ελλάδα γιατί ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητα Μπελέρη
Φωτογραφία Αρχειου

«Προφανώς το κάνει δείχνοντας την ενόχλησή του επειδή ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας, με δικές του ενέργειες, σε μία στημένη υπόθεση, είναι στο ευρωψηφοδέλτιο και θέλει να δώσει τους δικούς του συμβολισμούς», είπε ο Θάνος Πλεύρης για την επίθεση Ράμα

Ο Έντι Ράμα έρχεται στην Ελλάδα την Κυριακή 12 Μαΐου για να μιλήσει στο Κλειστό Γήπεδο Γαλατσίου.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε ότι ο Έντι Ράμα έρχεται στη χώρα μας επειδή είναι ενοχλημένος με την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη στις ευρωεκλογές.

«Πρόκειται για μία επίσκεψη ιδιωτική, που γίνεται στο πλαίσιο των εκλογών της Αλβανίας για να μιλήσει με συμπατριώτες του», δήλωσε αρχικά τονίζοντας πως «Προφανώς το κάνει δείχνοντας την ενόχλησή του επειδή ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας, με δικές του ενέργειες, σε μία στημένη υπόθεση, είναι στο ευρωψηφοδέλτιο και θέλει να δώσει τους δικούς του συμβολισμούς», εξηγώντας ότι «ο χρόνος στον οποίο γίνεται είναι πάνω στον χρόνο της παράνομης σύλληψης και κοντά στις ευρωεκλογές».

«Στις δημοκρατικές χώρες δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε πρόεδρο ενός κόμματος να κάνει ανοιχτή εκδήλωση», είπε ο κύριος Πλεύρης, ενώ σε σχόλιο των παρουσιαστών της εκπομπής πως η Γερμανία απαγόρευσε τόσο ομιλία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο και του Γιάνη Βαρουφάκη, ο βουλευτής είπε «δεν ξέρω με τι όρους και προϋποθέσεις η Γερμανία απαγόρευσε τον κύριο Βαρουφάκη. Η Γερμανία παίρνει θέση με βάση το περιεχόμενο της ομιλίας».

«Η απάντηση στον Ράμα είναι η ψήφος στον Μπελέρη»

Παράλληλα ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι δεν μπορεί να απαγορευθεί το συναθροίζεσθαι στον πρωθυπουργό μίας χώρας, ο οποίος για την Ελλάδα δεν έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο, επειδή θέλει να κάνει μία ιδιωτική συγκέντρωση για άτομα που ψηφίζουν στην Αλβανία και μένει εδώ, καθώς, όπως υπογράμμισε, κάτι τέτοιο θα εξυπηρετούσε την αλβανική προπαγάνδα.

«Η ελληνική πλευρά λέει ότι έχουμε καταγγείλει την Αλβανία, την παρακολουθούμε σε όλο το πλαίσιο για την ελληνική ομογένεια, ο Μπελέρης είναι στο ευρωψηφοδέλτιο και η απάντηση στον Ράμα είναι η ψήφος στον Μπελέρη. Ξέρει (σ.σ. ο Ράμα) ότι πιθανότατα θα έχει έναν άνθρωπο, που έχει φυλακίσει παράνομα, να τον ελέγχει, πέρα από την αυστηρή παρακολούθηση που έχει από την ελληνική κυβέρνηση».