Δένδιας από τη Βουλή: «Η Ελλάδα δεν δίνει κάτι απευθείας στην Ουκρανία»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε διάψευση δημοσιεύματος εφημερίδας

Με τον πλέον επίσημο τρόπο διέψευσε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δημοσίευμα το οποίο ανέφερε πως η Ελλάδα έστειλε κρυφά 250 κοντέιντερ με όπλα στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, απαντώντας στην βουλευτή της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστόπουλου που έθεσε το θέμα, τόνισε πως «εμείς ποτέ δεν έχουμε αποκρύψει σε ποιον και τι πουλάμε στο πλαίσιο πάντα των διεθνών συμφωνιών της χώρας».

«Εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού κόμματος με πήρε τηλέφωνο του εξήγησα τις ακριβώς συμβαίνει. Του είπα και ακριβή αριθμό κοντέινερ για να ξέρουμε και πόσα είναι. Η Ελλάδα δεν δίνει κάτι απευθείας στην Ουκρανία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί να διαψεύδεται έτσι ένα δημοσίευμα όση εμπιστοσύνη και να έχουμε στον υπουργό. Εμείς είμαστε κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Ακούσαμε και τον κ Μπλίνκεν ότι έφυγε εσπευσμένα οπλισμό για την Ουκρανία. Δεν είναι δυνατόν αυτά τα θέματα να τα ανακαλύπτουμε έτσι», είπε η κ. Αναγνωστοπούλου, συμπληρώνοντας πως «επειδή δεν είμαστε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι, υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες, θα ήθελα η επιτροπή να ενημερωθεί».

Ο υπουργός εξήγησε ότι «η χώρα μας δεν δίνει κάτι απευθείας στην Ουκρανία και ότι πουλάμε πεπαλαιωμένο υλικό στην Τσεχία και τις ΗΠΑ, καθώς χρειαζόμαστε τα χρήματα δεδομένου ότι μόνο το κόστος από την καταστροφή του υλικού αυτού θα υπερέβαινε τα 100 εκατ. ευρώ».

«Να μη γινόμαστε ακόλουθοι πρωτοσέλιδων», είπε ο κ. Δένδιας, καλώντας την κ. Αναγνωστοπούλου οποιαδήποτε στιγμή να ζητήσει να ενημερωθεί κατ’ ιδίαν είτε σε προσωπικό, είτε σε κομματικό επίπεδο.