ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σενάριο της ολικής επαναφοράς του Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι τον «βλέπουν» απέναντι στον Μητσοτάκη

Το σενάριο της ολικής επαναφοράς του Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι τον «βλέπουν» απέναντι στον Μητσοτάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας μετριέται στις έρευνες γνώμης που γίνονται και μάλιστα φέρεται να είναι ο μόνος που συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά στο ερώτημα «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη»

Με παζλ για πολύ δυνατούς λύτες μοιάζει το παιχνίδι που παίζεται στο γήπεδο της Κεντροαριστεράς. Όπως αναφέρει η Απογευματινή, από τη μία οι πάντες προεξοφλούν πως μετά τις ευρωεκλογές θα προκύψουν διεργασίες σε όλα τα κόμματα, που ενδέχεται να οδηγήσουν σε συνολική ανασύνθεση του χώρου, στο πολυσυζητημένο big bang.

Από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθούν οι διαδικασίες, καθώς υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας του εκλογικού αποτελέσματος. Πάντως, τα ερωτήματα παραμένουν στο τραπέζι και αφορούν όλους τους πρωταγωνιστές του πολιτικού σκηνικού.

Ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα

Στο κάδρο των διεργασιών είναι εμφανές, σύμφωνα με την Απογευματινή, πως μπαίνει και ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες της κυριακάτικης εφημερίδας, το πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού μετριέται στις έρευνες γνώμης που γίνονται και μάλιστα φέρεται να είναι ο μόνος που συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά στο ερώτημα «ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει τον Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί μεθοδικές κινήσεις για το πλήρες φρεσκάρισμα της εικόνας του, κάνοντας ταυτόχρονα αυτοκριτική για πτυχές της διακυβέρνησής του. Την ίδια ώρα, με τον τρόπο του έχει διαχωρίσει τη θέση του από τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ότι δεν τον εκφράζει ο Στέφανος Κασσελάκης. Στο πλαίσιο αυτό, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι ρόλο επιθυμεί να διαδραματίσει την επόμενη μέρα.