Πρώτος «στόχος» Κασσελάκη, η Κωνσταντοπούλου – Απούσα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από τις φοιτητικές εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Όπως έχουμε επανειλημμένως αναφέρει από το Newsbomb.gr, η Πλεύση Ελευθερίας, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μπορεί να καταταχθεί στην ευρύτερη Αριστερά με μια εντελώς διασταλτική ερμηνεία

Να ανακόψει το «κύμα» φυγής των αριστερών και προοδευτικών ψηφοφόρων προς τα κόμματα που βρίσκονται στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσει ο Στέφανος Κασσελάκης στη τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές.

Αν και ο στόχος αυτός δεν είναι καθόλου εύκολος, στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποτελεί τον ευκολότερο «στόχο» για τους ίδιους. Αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσουν μέσα σε λίγες να «λεηλατήσουν» τους ψηφοφόρους της, για να ενισχυθούν οι ίδιοι.

«Κυκλώνοντας» τη Ζωή

Όπως έχουμε επανειλημμένως αναφέρει από το Newsbomb.gr, η Πλεύση Ελευθερίας, το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μπορεί να καταταχθεί στην ευρύτερη Αριστερά με μια εντελώς διασταλτική ερμηνεία.

Ούτε οι θέσεις που εκφράζει, αλλά ούτε και η ρητορική της στα μεγάλα ζητήματα, ταυτίζονται με εκείνες της Αριστεράς. Ούτε και η ίδια η πρόεδρος του κόμματος θέλει να αναφέρεται ως Αριστερή. «Δεν κοιτάμε αριστερά, δεν κοιτάμε δεξιά. Μόνο μπροστά» έχει αποτελέσει και σύνθημα της, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα τη στάση της.

Στην προοδευτική παράταξη εντάσσεται από τα Μέσα Ενημέρωσης, επομένως, για λόγους συνεννόησης. Στα υπόλοιπα, η αλήθεια είναι ότι μοιάζει περισσότερο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τους ενώνει η αντιπολιτική στάση, το lifestyle και η λαϊκίστικη τακτική που επιλέγουν για να πολιτευτούν.

Μάλιστα, για την πρώην πρόεδρο της Βουλής, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αναφερθεί με κολακευτικά λόγια τις τελευταίες εβδομάδες. Μάλιστα, το έκανε και τη Τρίτη, μιλώντας στο Attica TV.

Όταν, όμως, τίθεται προς συνεργάτες του το ερώτημα αν ταυτίζονται με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και αν τους εκφράζει ο τρόπος που πολιτεύεται, τότε εκείνοι δεν απαντούν με τόση ζέση. Μάλιστα, ορισμένα άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης, δεν θέλουν καν να ακούνε για μια τέτοια περίπτωση συνεργασίας.

Πάντως, για την ίδια τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, φαίνεται να λειτουργεί το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Όχι μόνο δεν ενδίδει στο «φλερτ» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περνάει και στην αντεπίθεση.

«Ο κ. Κασσελάκης, ο άνθρωπος αυτός είναι ουρανοκατέβατος. Έχει έρθει παρά πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα. Έχει έτσι μία εικόνα πολιτικού “τουρίστα”, ανθρώπου που τον ξεναγούν στην πολιτική ζωή και στην ζωή της Ελλάδας», είπε η πρόεδρος τη Πλεύσης Ελευθερίας, στον Real FM.

Με σκληρό τρόπο απάντησε στον Στέφανο Κασσελάκης και ο Γιάννης Βαρουφάκης, για το κόμμα του οποίου τοποθετήθηκε θετικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν θα υπάρξει πρόσκληση από τον Στέφανο Κασσελάκη, γιατί αν μας καλέσει σε συζήτηση θα του ''κόψουν το συνάλλαγμα'' οι ολιγάρχες», ανέφερε στα «Παραπολιτικά 90.1» ο Γενικός Γραμματέας του ΜΕΡΑ25.

Έξω ο ΣΥΡΙΖΑ από τα πανεπιστήμια

Χωρίς παράταξη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθούν σήμερα οι φοιτητικές εκλογές, γεγονός που μαρτυρά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έξι μήνες μετά τη διάσπαση του, αδυνατεί να αποκτήσει οποιαδήποτε δομή και επιρροή σε μαζικούς χώρους.

Η περιβόητη αναδιοργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν δείχνει να προχωράει με μεγάλη επιτυχία. Μπορεί από την Κουμουνδούρου να επαίρονται για τα 200.000 μέλη, όμως αυτά απουσιάζουν από κάθε τα σημείο που χτυπά η «καρδιά» της κοινωνίας. Από τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές -που αποτελούν τις μεγαλύτερες κάλπες στη χώρα πριν από εκείνες των ευρωεκλογών- και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί ακόμα και παράταξη να κατεβάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι της Κουμουνδούρου δεν θα ζητήσουν την ψήφο των φοιτητών πουθενά στη χώρα, παρά μόνο στο Πολιτικό της Νομικής! Εκείνο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, είναι ότι η Νέα Αριστερά, θα κατεβάσει σχήμα (Δίκτυο) σε 71 σχολές σε ολόκληρη τη χώρα – χωρίς, βέβαια, να περιμένει κάτι σπουδαίο.

Από εκεί και πέρα, όλα δείχνουν ότι η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, δηλαδή η παράταξη της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια, θα πετύχει μια ακόμα νίκη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.