Κικίλιας για φωτιές: «Ο Ποινικός Κώδικας είναι πιο σκληρός - Ο εμπρησμός είναι κακούργημα»

Κάθετος για τους εμπρησμούς ο Βασίλης Κικίλιας - Στόχος ο καλύτερος συντονισμός στην Πολιτική Προστασία

Κικίλιας για φωτιές: «Ο Ποινικός Κώδικας είναι πιο σκληρός - Ο εμπρησμός είναι κακούργημα»
1'

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας μίλησε στο κεντρικό δελτίο του STAR.

Σε ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα για τον Τούρκο υπήκοο που κατηγορείται για εμπρησμό στο όρος Αιγάλεω, ο υπουργός απάντησε ότι «Έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία»

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε μάλιστα ότι το περσινό καλοκαίρι είχαν μπει 19 φωτιές στον Έβρο και τελικά η 20η μπήκε στην «καρδιά» του δάσους της Δαδιάς και ότι υπάρχουν ερωτήματα που πλανώνται ακόμα για το τι συνέβη, όπως και γενικά για τις φωτιές στη Βόρεια Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2023.

«Για αυτό ανέβηκα στον Έβρο με τον κ. Νίκο Δένδια» ανέφερε για την πρόσφατη σύσκεψη που είχε στην Αλεξανδρούπολη με στελέχη των υπηρεσιών του Δημοσίου που εμπλέκονται στην αντιπυρική προστασία και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ όπως πρόσθεσε, συνδράμει στη διαλεύκανση των εμπρησμών και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ.

«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνη κ. Φλωρίδη οι ποινές έχουν αλλάξει, ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα» προειδοποίησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος επισήμανε ότι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες πράξεις θα αντιμετωπίζουν πλέον βαριές νομικές συνέπειες.

«Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιδρά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουμε νέο δόγμα», είπε αναφερόμενος στη νέα αντιπυρική προστασία και τόνισε ότι «πρέπει να λειάνουμε τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή» και διαβεβαίωσε επίσης ότι με τις αλλαγές που έχουν γίνει θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα