Γιώργος Τσίπρας: «Ο Αλέξης είναι παρών – Οι περισσότεροι θέλουν να επανέλθει ενεργά στην πολιτική»

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ενεργός και μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς», υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας.

Γιώργος Τσίπρας: «Ο Αλέξης είναι παρών – Οι περισσότεροι θέλουν να επανέλθει ενεργά στην πολιτική»
INTIME.
2'

Όπως έχει γράψει το Newsbomb.gr, το σενάριο της ολικής επαναφοράς του Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο επικεφαλής της Κεντροαριστεράς έχει πέσει στο τραπέζι, έστω κι αν –μέχρι στιγμής– δεν έχει εκφράσει δημόσια κάτι τέτοιο.

Όμως, αυτό προκρίνουν οι ψηφοφόροι του προοδευτικού χώρου, σύμφωνα με έρευνα της GPO. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς», το νήμα «κόβει» πρώτος ο πρώην Πρωθυπουργός και τέως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συγκεντρώνει 16% και έπεται με μικρή διαφορά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%.

Σήμερα (28/05), ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει σημαντικό ρόλο να παίξει σε μία τέτοια προοπτική, είναι παρών, είναι ενεργός και ο περισσότερος κόσμος θέλει μία ενεργό επαναφορά εκείνου στην πολιτική, με όποιον τρόπο γίνει αυτό».

Σε ερώτηση αν υπερκαλύπτει οιαδήποτε πολιτική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ η πιο «φαντεζί» προσέγγιση στην οποία επιμένει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε πως «δέκα μέρες πριν από τις εκλογές, δεν είναι ώρα για τέτοιες συζητήσεις. Η γνώμη μου είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρόβλημα γενικά με το θέμα επικοινωνίας, είτε για να αναδείξει τα θετικά το οποία είχε η πολιτική του και επί κυβέρνησης και αργότερα, είτε για να μιλήσει για τα όποια λάθη έγιναν.

Υπήρχε θέμα επικοινωνίας αν αυτό διορθώνεται σήμερα είναι θετικό, σε κάθε περίπτωση τα περιεχόμενα είναι αυτά που μετρούν. Δηλαδή, ο ελληνικός λαός θα κερδηθεί ξανά σε μία άλλη προοπτική μόνο από άποψη του περιεχομένου, η επικοινωνία από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το συσχετισμό».

Τέλος, σε ερώτημα αν έχει αλλάξει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του Ισραήλ, τόνισε: «Όχι. Η γεωπολιτική είναι εξαιρετικά σκληρό πεδίο που δεν υπάρχει η πολυτέλεια επιλογών δηλαδή το βασικό ζήτημα είναι η ασφάλεια της χώρας, ο συσχετισμός δύναμης και με βάση αυτό διαμορφώνονται οι συνεργασίες, συμμαχίες κ.ά.

Ήταν σωστό, αυτό το οποίο κάναμε θα πρέπει να συνεχισθεί, να υπάρχουν γεωστρατηγικές σχέσεις με το Ισραήλ από εκεί και πέρα για εμάς είναι εξαιρετικά σημαντικό και το θέμα του διεθνούς δικαίου δηλαδή είναι το μεγάλο μας αποκούμπι και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και δεν μπορούμε να το αντιμετωπίζουμε α λα καρτ».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή