«Πονοκέφαλος» για Κασσελάκη η επομένη των ευρωεκλογών και η αγωνία για τα σχέδια Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει ο Τσίπρας; 
«Πονοκέφαλος» για Κασσελάκη η επομένη των ευρωεκλογών και η αγωνία για τα σχέδια Τσίπρα
4'

Το ερώτημα «τι θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας την επομένη των ευρωεκλογών;» φαίνεται πως απασχολεί αρκετούς νεόκοπους ενοίκους της Κουμουνδούρου και οι λόγοι, προφανώς, δεν είναι πως αγωνιούν για το μέλλον του πρώην πρωθυπουργού, αλλά για το δικό τους, την επαύριον των εκλογών.

Αν και από πουθενά δεν προκύπτει πως ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να βάλει «τρικλοποδιές» στον διάδοχο του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης φροντίζει διαρκώς να υπενθυμίζει πως αυτός είναι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, επαναλαμβάνει πως η προηγούμενη περίοδος έχει κλείσει οριστικά, γεγονός που προκαλεί εκνευρισμό σε πολλά στελέχη του κόμματος, σε ψηφοφόρους, ακόμα και στα τρολ που τον στηρίζουν στο διαδίκτυο.

Άγχος για Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, απολαμβάνει μιας πρωτοφανούς υπερπροβολής από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας. Από τα πρωινάδικα, μέχρι τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές, παίζει παντού.

Εδώ και μήνες. Κάθε μέρα. Για ζητήματα προσωπικά – ως επί το πλείστον. Ο ίδιος, μάλιστα, έχει επιλέξει ως επικοινωνιακή του «ναυαρχίδα» το πρωινό του ΑΝΤ1, με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιάγκα.

Μέχρι που υπήρξαν φήμες για συμμετοχή του παρουσιαστή στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Και από την «ασφάλεια» που του προσφέρει η εκπομπή, επιλέγει να θέτει στον δημόσιο διάλογο μια σειρά από θέματα, για τα οποία επιθυμεί να μιλήσει.

Τη Τρίτη, μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάζοντας τον «τελειωμένο» πολιτικά -επί της ουσίας-, καθώς ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στην ενεργώ πολιτική και να διεκδικήσει την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης.

Μάλιστα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να επικαλεστεί και ιδιωτική συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, κάτι εντελώς ανάρμοστο. «Ο ίδιος μου έχει πει ότι αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει. Δεν πρόκειται να είναι στην κυβέρνηση μου ένας πρώην πρωθυπουργός. Η θέση του είναι σε ένα πιο διεθνές επίπεδο», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στην ίδια συνέντευξη, πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πίεσε -εμμέσως, πλην σαφώς, τον Αλέξη Τσίπρα, να βγει ξανά μπροστά. «Έχει τη δική του ενασχόληση με το ινστιτούτο. Ελπίζω να κάνουμε κάτι μαζί μέχρι τις ευρωεκλογές αλλά δεν το έχω ζητήσει γιατί δεν έχω σκεφτεί αυτό τον συνδυασμό», ανέφερε.

Με βάση τα παραπάνω, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι πίσω από τα λεγόμενα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται μια προσπάθεια «επιβολής» προς τον Αλέξη Τσίπρα, έτσι ώστε να παρέμβει του Στέφανου Κασσελάκη, όπως είχε κάνει με την εμφάνιση του, στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Επιστρέφει ο Τσίπρας;

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι στην παρούσα φάση ούτε σκοπεύει, αλλά ούτε και επιθυμεί να εμπλακεί με τα της Κεντροαριστεράς. Τουλάχιστον, σε επίπεδο ηγεσίας. Διότι ο πρώην πρωθυπουργός, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, εντός και εκτός συνόρων, υπογραμμίζει την ανάγκη της ενότητας ανάμεσα στις προοδευτικές δυνάμεις.

Τόσο για να μπορούν με αξιώσεις να αντιμετωπίσουν τη δεξιά, όσο και για να φράξουν τον δρόμο στην αναδυόμενη άκρα δεξιά. Αυτόν τον ρόλο διεκδικεί για τον εαυτό του. Και όπως φαίνεται από την αποδοχή του σε κάθε του εμφάνιση στην Ευρώπη, τον κερδίζει για τα καλά.

Την ηγεσία κάποιου κόμματος στην Ελλάδα, πάντως, δεν σκοπεύει να τη διεκδικήσει, σήμερα. Το τι θα κάνει αύριο, μεθαύριο, σε ένα χρόνο, σε μια πενταετία, κανένας δεν μπορεί να το γνωρίζει. Ούτε, φυσικά, μπορεί κάποιος να δηλώνει δημόσια ότι έχει κλείσει το ελληνικό κεφάλαιο για τον πρώην πρωθυπουργό.

Παρά τη διακηρυγμένη αυτή στάση του, ορισμένοι εξακολουθούν να τον εμπλέκουν στα σενάρια της επόμενης ημέρας για την ευρύτερη παράταξη – μια συζήτηση που θα ανοίξει, όσο και αν οι ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ -κυρίως- και του ΠΑΣΟΚ -δευτερευόντως- προσπαθούν να αποφύγουν.

Ανησυχία Κασσελάκη για το αύριο

Με δεδομένο ότι οι υπόλοιποι παίχτες της ευρύτερης Κεντροαριστεράς δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με τον «καλύτερο χορηγό του κ.Μητσοτάκης, όπως χαρακτηρίζουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λογικό είναι στον Στέφανο Κασσελάκη να προκαλείται ανησυχία για την επόμενη μέρα των εκλογών.

«Εσείς με την ψήφο σας θα πείτε τέλος σε όλα τα σενάρια. Τέλος στην πολυδιάσπαση του προοδευτικού χώρου. Εσείς θα ορίσετε ποια θα είναι η πολιτική δύναμη γύρω από την οποία θα χτιστεί η μεγάλη προοδευτική παράταξη που θα αντιμετωπίσει τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές», τόνισε, χθες, από την Καλαμάτα, δείχνοντας ότι το αύριο είναι αυτό που τον «καίει».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή