Γιατί ο Μητσοτάκης χτυπάει καμπανάκι για επιστροφή στο 2015 με ΣΥΡΙΖΑ;

Τον εφιάλτη του 2015 επαναφέρει ως δίλημμα της κάλπης ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας παράλληλα τον Κασσελάκη για αλαζονεία

Γιατί ο Μητσοτάκης χτυπάει καμπανάκι για επιστροφή στο 2015 με ΣΥΡΙΖΑ;
5'

Του Κώστα Τσιτούνα

«Έχουμε μια επιστροφή στις μέρες του 2015 και 2010, όταν κάποιος είχε πει "λεφτά υπάρχουν". Θα σας το πω απλά, λοιπόν, όπως το αισθάνομαι: δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε εποχές ούτε του 2012, ούτε του 2015, όταν κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι την οργή της κοινωνίας, ήρθαν στα πράγματα, έταξαν μαγικές λύσεις με χρήματα τα οποία δεν υπήρχαν, για να φτάσουμε τελικά στα όρια της χρεοκοπίας. Αυτή η ιδέα ότι μπορώ να φορολογήσω τους πλούσιους και να βρω 40 δισ. που κάπου είναι κρυμμένα ήταν μια αυταπάτη που μας οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Δεν πρέπει αυτός ο λαϊκισμός να ριζώσει στη χώρα πάλι», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Για τις ευρωεκλογές ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «το σύνθημα είναι «σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη». Η σταθερότητα θέλει άλματα. Δεν θα αλλάξουν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί. Η Ευρώπη μας αφορά λοιπόν γιατί το 2024 είναι πιο δύσκολο έτος από το 2019».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επίσης ένα σαφές μήνυμα στα Σκόπια λέγοντας ότι αναμένει από τον νέο πρωθυπουργό της χώρας μια ρητή δήλωση ότι θα χρησιμοποιεί μέσα και έξω την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Όσον αφορά την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους είπε ότι αυτός είναι ο τελικός στόχος αλλά «δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα» και σχολιάζοντας τη στάση Κασσελάκη είπε «η εξωτερική πολιτική είναι σύνθετη και δεν προσφέρεται για selfies».

Αναφερόμενος στα θέματα της ακρίβειας τόνισε:

«Η χώρα χρεοκόπησε με τις πολιτικές που υποστηρίζει ο Κασσελάκης. Αυτή τη στιγμή πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση όταν η οικονομία αναπτύσσεται με διπλάσιο ρυθμό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας. Έχουμε αυξήσει μισθούς και συντάξεις, αλλά αυτό πολλές φορές δεν αρκεί για να καλύψει τις αυξήσεις».

«Το σύνθημα μας είναι σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη, η σταθερότητα δεν πρέπει να ταυτίζεται με τη στασιμότητα. Δεν θα αλλάξουν οι κοινοβουλευτικοί συσχετισμοί. Και επειδή ακούω να κατηγορούμαστε για την αλαζονεία του 41%, αυτή είναι μια λογική προσβλητική για τους Έλληνες. Δεν το υφαρπάξαμε, μας ψήφισαν οι πολίτες. Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε ούτε ως λευκή επιταγής, ούτε ως άλλοθι αλαζονείας. Το βράδυ των εκλογών θα πρέπει οι βασικοί κομματικοί συσχετισμοί να μην έχουν αλλάξει».

Έχουμε επιστροφή στις χειρότερες μέρες του 2015 ή του 2010, τόνισε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν κοροϊδέψαμε ποτέ τους πολίτες. Από την άλλη έχουμε επιστροφή στις χειρότερες μέρες του παρελθόντος του 2015 και του 2010. “Λεφτά υπάρχουν” είχε πει κάποιος, η ιδέα ότι μπορώ με έναν μαγικό τρόπο να φορολογήσω τους πλούσιους και να βρω λεφτά που κάπου είναι κρυμμένα, καμιά 40αριά δις. Εγώ σηκώνω το γάντι της αντιπολίτευσης και πάμε να μετρηθούμε και πολιτικά και να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί συσχετισμοί δυνάμεων συγκρίνοντας ευρωεκλογές με ευρωεκλογές».

Επίσης, τόνισε πως το δημογραφικό είναι «μεγάλο πρόβλημα», για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «δεν έχει αλλάξει η Τουρκία άποψη, αλλά εμείς έχουμε το μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχουμε το διεθνές δίκαιο με το μέρος μας. Κρατώ ως θετικό ότι δεν έχουμε καμία παραβίαση εδώ και 15 μήνες, μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα στο μεταναστευτικό, συμφωνία βίζα εξπρές».

Για τα Σκόπια είπε πως «οι καλές σχέσεις περνούν μέσα από τον πυρήνα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι γείτονες μας οφείλουν να τη σεβαστούν και περιμένω ανάλογη δήλωση από τον πρωθυπουργό, όταν ορκιστεί».

Για την ακρίβεια είπε πως «υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης στον πληθωρισμό τροφίμων και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, όμως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Καθώς αυτά που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας κοστίσει 45 δισ.»

Όσον αφορά την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους είπε ότι αυτός είναι ο τελικός στόχος αλλά «δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα» και σχολιάζοντας τη στάση Κασσελάκη είπε «η εξωτερική πολιτική είναι σύνθετη και δεν προσφέρεται για selfies».

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας χθες σε πολίτες στο Παλαιό Φάληρο, εξαπέλυσε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη είπε: «Τον άκουγα ερχόμενος εδώ σε μια συνέντευξη που έδωσε και κατηγορεί εμάς για αλαζονεία. Και είπε: “Είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες εκλογές θα τις κερδίσω και θα είμαι αυτοδύναμος” και αρχίζει και μοιράζει υπουργεία δεξιά κι αριστερά. Και κατηγορούν αυτοί, εμάς για αλαζονεία».

Σε άλλο σημείο είπε: «Σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα όλοι αυτοί που τάζουν και ξέρουν ότι θα γυρίσουν την χώρα πίσω στην χρεοκοπία. Δεν έχουν αλλάξει. Το περιτύλιγμα μπορεί να άλλαξε. Το ψέμα, η τοξικότητα και τα λεφτόδεντρα παραμένουν το ίδιο συστατικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τάζουν τα πάντα στους πάντα ανερυθρίαστα».

Είναι προφανές ότι όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη της 9ης Ιουνίου η πόλωση ΝΔ - ΣΎΡΙΖΑ θα αυξάνει εκθετικά προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη συσπείρωση στο εσωτερικό των κομμάτων και τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα