Επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: «Προτιμά τη lifestyle πολιτική παρά τον σοβαρό διάλογο»

Όλα όσα ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την ακρίβεια, το ΕΚΑΣ, τις Ευρωεκλογές, τον πρωθυπουργό αλλά και τα social media στην πολιτική
Επίθεση Ανδρουλάκη σε Μητσοτάκη: «Προτιμά τη lifestyle πολιτική παρά τον σοβαρό διάλογο»
4'

Για την ακρίβεια, τις υποκλοπές, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη χρήση των social media στο πεδίο της πολιτικής μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Αρχικά, με αφορμή τον αποψινό τελικό του Conference League, με τον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα να αναμετρώνται για το ευρωπαϊκό κύπελλο, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως θα βρεθεί στο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παρακολουθήσει τον αγώνα. Επίσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Ολυμπιακό, τονίζοντας πως θα είναι η πρώτη φορά που ελληνική ομάδα θα κατακτήσει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

«Νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους»

Όσον αφορά την ακρίβεια που ταλανίζει τα νοικοκυριά, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ προτείνει νέο ΕΚΑΣ για τους μικροσυνταξιούχους και μείωση του ΦΠΑ.

«Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές ο κόσμος έχει προβλήματα, θέλει δεσμεύσεις και προτάσεις κι όλα τα υπόλοιπα είναι παραφιλολογία. Η ουσία είναι αυτό που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μία κυρία πήγε κοντά του, είπε το πρόβλημα χιλιάδων μικροσυνταξιούχων της χώρας και η απάντησή του ήταν ενός ανθρώπου που περιφρονεί τα προβλήματα των απλών πολιτών».

«Έχουμε δώσει απάντηση στο πρόγραμμά μας. Νέο ΕΚΑΣ για τους μικροσυνταξιούχους και όχι να έχουμε αυτή την εικόνα. Αυτό κοστίζει γύρω στα 600 εκατ. τον χρόνο. Δεν λέμε να πλήξουμε τον προϋπολογισμό. Από τα παραπάνω έσοδα μπορούμε να υπερκαλύψουμε την πρόταση για μειωμένο ΦΠΑ. Πια ο πληθωρισμός έχει γίνει πολιτικό εργαλείο για τη ΝΔ. Το υπερπλεόνασμα της χώρας είναι από τα έσοδα του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης».

«Πετάει το μπαλάκι στην κερκίδα ο Μητσοτάκης», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την επιστολή του πρωθυπουργού στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Όταν σε μία χώρα το μερίδιο των μισθών είναι το δεύτερο από το τέλος 27 χωρών και το μερίδιο κερδών το τρίτο από την κορυφή, καταλαβαίνετε ότι γίνεται ένα πάρτι ανισοτήτων και κερδοσκοπείας».

Ανάμεσα στις λύσεις που προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι η επένδυση σε συνεταιριστικές τράπεζες και ενίσχυση του ΕΣΥ.

«Να στείλει ο λαός μήνυμα αποδοκιμασίας στη ΝΔ»

Πρόστιμο ύψους 400.000 ευρώ επιβλήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των ομογενών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά την παραίτηση της υπουργού Νίκης Κεραμέως, καθώς και το ποσό του προστίμου να παρακρατηθεί από την τακτική επιδότηση του κράτους στη ΝΔ.

«Δεν θα πληρώσει ο λαός και ο φορολογούμενος την διαφθορά της ΝΔ, να πάνε να κλέβουν προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων του εξωτερικού και να τα δίνουν στους πολιτευτές τη ΝΔ».

«Έχουν κλέψει στοιχεία, βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή τεράστια πρόστιμα και επιτίθεται σε εμάς, γιατί ζητάμε για προφανείς λόγους την παραίτηση της κας Κεραμέως. Δεν είναι αυτό αλαζονεία του 41%; Η 9η Ιουνίου είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να στείλει ο λαός μήνυμα αποδοκιμασίας στη ΝΔ».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ «η χώρα χρειάζεται μία σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα είναι κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Για το TikTok στην πολιτική

Για τη χρήση των social media στην πολιτική είπε πως αναγνωρίζει ότι είναι σοβαρά εργαλεία επικοινωνίας, ωστόσο «δεν μπορεί η πολιτική, ο διάλογος, η λύση σε μία χώρα που πέρασε 10 χρόνια λιτότητας και 4 χρόνια ακρίβειας, η προτεραιότητα των πολιτικών αρχηγών να είναι το TikTok».

«Βολεύει η κατάσταση του TikTok αυτούς που έχουν να πουν πολύ λίγα και αυτούς που δεν μπορούν να απολογηθούν για τα τεράστια λάθη που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια. Τον Κασσελάκη τον βολεύει, γιατί δεν ξέρει τα θέματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως, γιατί το κάνει, που έχει μία εμπειρία; Λέει «όσο παίζουμε με τον χαβαλέ ούτε debate θα κάνουμε, ούτε θα απολογηθώ». Προτιμά τη lifestyle πολιτική παρά τον σοβαρό διάλογο».

«Οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές και για το ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε σχετικά με τις Ευρωεκλογές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ, να μην το ξεχνά ο ελληνικός λαός, είναι η πολιτική ομάδα που έβαλε πλάτη όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όταν το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, που εκπροσωπεί η ΝΔ, μας έσπρωχνε συνεχώς σε μία πιο σκληρή λιτότητα».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή