Επίθεση Πολάκη σε Κικίλια για τους πυροσβέστες - «Μονταζιέρα απελπισμένων», η απάντηση

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για τους...γραφειοκράτες πυροσβέστες 

Επίθεση Πολάκη σε Κικίλια για τους πυροσβέστες - «Μονταζιέρα απελπισμένων», η απάντηση
Φωτ.: Eurokinissi
2'

Την αντιπαράθεση του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια με τον Παύλο Πολάκη προκάλεσε ένα βίντεο από την σύσκεψη που είχε ο πρώτος με στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κατηγόρησε τον κ. Κικίλια για αλαζονική συμπεριφορά εις βάρος των πυροσβεστών χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα «στρατηγό Πάτον».

Η απάντηση του Βασίλη Κικίλια

Σε ανάρτησή του, ο κ. Κικίλιας απαντώντας έκανε λόγο για «μονταζιέρα των απελπισμένων «Λουδοβίκων» Κασσελάκη – Πολάκη», παραθέτοντας απόσπασμα της ομιλίας του προς τους πυροσβέστες που αφορά την επίμαχη φράση «γραφειοκράτες».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου στο βίντεο έχει απομονωθεί μια συγκεκριμένη φράση που δημιουργεί εντελώς εσφαλμένες εντυπώσεις.

Πρόκειται για εκπαίδευση σε στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος με παρόντα τα στελέχη από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής και διαδικτυακά από την υπόλοιπη χώρα.

Τη στιγμή που βιντεοσκοπήθηκε το συγκεκριμένο απόσπασμα ο υπουργός εξηγούσε ότι το Επιτελείο της Πυροσβεστικής πιέστηκε πολύ, προκειμένου να δημοσιευθούν εγκαίρως οι διατάξεις σχετικά με την αύξηση των διοικητικών προστίμων και των ποινών για τους εμπρησμούς.

Ουσιαστικά τους αναφέρει ως «γραφειοκράτες» με την έννοια ότι αναγκάστηκαν να έρθουν αντιμέτωποι με δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου να βγουν εγκαίρως οι διατάξεις.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή