ΣΥΡΙΖΑ: Νέες «βολές» Κασσελάκη προς Τσίπρα - «Καμπανάκια» από τις δημοσκοπήσεις

Διφορούμενα μηνύματα για το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης φτάνουν καθημερινά στην Κουμουνδούρου, γεγονός που από τη μία προβληματίζει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την άλλη αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες «βολές» Κασσελάκη προς Τσίπρα - «Καμπανάκια» από τις δημοσκοπήσεις
3'

Πάντως, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να ανεβάσει τους τόνους, έτσι ώστε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει να αφήνει αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, δείχνοντας πως βασικός του στόχος, είναι το να εδραιωθεί στην ηγεσία του κόμματος την επομένη των ευρωεκλογών και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Αισιοδοξία στην Κουμουνδούρου

Μπαίνοντας στη τελική ευθεία για την κρίσιμη αναμέτρηση, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας. Τα ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου θεωρούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει στην κινδυνολογία και την λάσπη, αποδίδοντας την κυβερνητική τακτική ως «απόρροια του πανικού που έχει κυριεύσει τη Ν.Δ», καθώς θεωρούν οι δημοσκοπήσεις συγκλίνουν όλο και περισσότερο στην εκτίμηση ότι το κυβερνόν κόμμα δεν έχει «κλειδώσει» τον στόχο του 33%.

Αντιθέτως, τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τάση ανόδου, ενώ υπερτερεί στις νέες ηλικίες καθώς και στην μεγάλη δεξαμενή των πολιτών που είχαν απογοητευτεί από την πολιτική. Δηλαδή εκεί που πόνταρε εξ αρχής ο Στέφανος Κασσελάκης. Οι διαπιστώσεις αυτές δικαιώνουν- όπως εκτιμάται- την στρατηγική του για την όσο πιο ευρεία απεύθυνση σε όλα τα «κοινά» που αποτελούν τις συνιστώσες του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

«Τόσο μένος και τόση κινδυνολογία, δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη Ν.Δ. και κάτι πάει πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίαζαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Κουμουνδούρου.

«Καμπανάκια»

Παράλληλα, όμως, «ηχούν καμπανάκια» που προειδοποιούν ότι ο υψηλός βαθμός ρευστότητας των επιλογών του εκλογικού σώματος, όσο και αν από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου εκλαμβάνεται ως δικό του «όπλο», θα μπορούσε να γυρίσει «μπούμερανγκ».

Ακριβώς αυτό το κλίμα καταγράφεται σε έρευνα της εταιρείας Prorata. Σύμφωνα με τα ευρήματα της, η εκτίμηση εκλογικής επιρροής της Νέας Δημοκρατίας είναι 33.3%, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 12%, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13%, του ΚΚΕ 11.2%, της Ελληνικής Λύσης 8.5%, της Νίκης και της Νέας Αριστεράς, αντίστοιχα, 4.5%, ενώ της Πλεύσης Ελευθερίας 3.9%.

Και όπως γίνεται ξεκάθαρο, τα παραπάνω ποσοστά προκύπτουν όταν λαμβάνονται υπόψη μόνο οι απαντήσεις των ερωτώμενων που δηλώνουν ότι θα πάνε σίγουρα στην κάλπη, στις 9 Ιουνίου. Και αυτό από μόνο του έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Επομένως, τις επόμενες ημέρες, όλο το βάρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πέσει στην προσπάθεια να πείσει τους επίδοξους ψηφοφόρους του να προσέλθουν στις κάλπες, για να αποφευχθούν οι αρνητικές εκπλήξεις.

Νέες βολές προς Τσίπρα

Την ίδια στιγμή που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί -έστω και την τελευταία στιγμή- να πλησιάσει τους αριστερούς ψηφοφόρους, επιλέγει να ρίξει νέες ευθείες βολές προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα - γεγονός που κατά αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, φανερώνει την πρόθεση του Στέφανου Κασσελάκη να κλείσει οριστικά την περίοδο 2012-2023.

«Αρκετός κόσμος απογοητεύτηκε από όσα έγιναν το 2015. Κι εγώ απογοητεύτηκα, τότε», δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ. Κάπως έτσι, επιχείρησε -εμμέσως- να δικαιολογήσει και τον ίδιο του τον εαυτό και τα όσα έγραφε εκείνη εποχή εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, από τις σελίδες του Εθνικού Κήρυκα, αλλά και τη στήριξη που απλόχερα παρείχε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια, μάλιστα, σημείωσε ότι παρά την «απογοήτευση και τα λάθη» του 2015, ο πρώην πρωθυπουργός «άφησε στα ταμεία της χώρας 37 δισεκατομμύρια ευρώ», εννοώντας ότι η διακυβέρνηση του ήταν χρηστή και τίμια. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αφήσει και πάλι αιχμές για το ύψος τους «μαξιλαριού», ρίχνοντας νέες σπόντες κατά του προκατόχου του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια

08:30ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια